Напишете дума/думи за търсене

Принц Хари: Има много неща за смъртта на майка ми, които не са обяснени

Принц Хари
КАДЪР: bTV

"Има много неща, които не са обяснени относно смъртта на майка ми. Вече обаче не виждам смисъл в ново разследване." Това заяви принц Хари по време на интервю пред английския журналист Том Брадби, което bTV излъчи преди дни.

Самият той описа как е преживял смъртта на принцеса Даяна.

"Около нея имаше светлини. Светлините бяха със същия цвят като косата й. Бяха от светкавици. Папараци се отразяваха по всички повърхности. Не бяха спрели да снимат, докато е лежала в безсъзнание. Никой не беше проверил как е тя. Просто бяха снимали още и още. Започнах да разбирам участието на папараците в катастрофата. Имало е снимки, на които се вижда окървавеното й лице."

Принц Хари разказа, че е търсел доказателства, че това наистина се е случило, тъй като тялото и нервната му система са се изключили, за да го защитят.

"Бях си представял тунела като опасен участък, но беше просто къс тунел. Нямаше причина никой да умира в него. Когато започнах да шофирам, папараци се мятаха на прозореца ми. Когато преживееш това, което и шофьора на майка ми, не мога да разбера как хора си вадят други изводи. Истиснките хора, които са виновни, не са наказани."

Хари коментира и отношението на британската преса и неговото семейство.

 "Някои членове на моето семейство са се съюзили с лошите. Целта им е да оправят имиджа си. Когато това се окаже в ущърб с мен или семейството ми, слагам границата. Разбирам защо членове на семейството ми трябва да поддържават такива отношения с таблоидите. Не съм съгласен, но ги разбирам. Пресата прави каквото си иска с моя живот. Границата е много размита. Обществото вярва сляпо на медиите. Това ме тревожи."

Принц Хари добави, че би искал да се помири със своето семейство, но първо трябва да се потърси отговорност.

"Баща ми винаги се държеше сякаш не е готов за родител. Но се стараеша. С Уилям искахме баща ни да е щастлив. Помолихме го да не се жени за Камила, но той реши друго. Двамата са много щастливи заедно. Обичам баща си, брат си и семейството си. Винаги съм ги обичал. Никога не съм искал да ги нараня. Те наистина се страхуват какво може да се случи с мен. Когато съпругата ми сподели преживяванията си, институцията и таблоидите я нападнаха. С жена ми сме гледани под лупа повече от всички други."

„Напуснах страната за една година, но медиите не спряха. Пак казвам – една от причините да тръгна на тази мисия за промяна на медиите във Великобритания от лична в делото на живота ми, се дължи на текущите правни битки. Особено за подслушването“, обяснява още в интервюто принц Хари.

Той разказа и за отношенията между Меган и Кейт. В пресата било написано, че актрисата е разплакала съпругата на брат му, но това всъщност било обратното. Кейт дори се извинила на Меган, но никой не разбрал истината.

"Има много причини Кейт и Меган да не се разбират. Описвам това подробно. Тогава се надявах се, че Уилям и Кейт, както аз и моята избраница ще се сближим още повече. Мислех, че ще работим заедно, както аз съм им помагал много. Беше забавно, но понякога беше и малко неловко. Но не мисля, че са очаквали да започна връзка с жена като Меган, която всъщност има много успешна кариера."

В момента той се чувства щастлив. Много хора са смятали, че ще прогонят само Меган, а младият принц ще остане във Великобритания. Сега обаче той имал две деца и прекрасна съпруга. Отбелязва, че се чувства в безопасност в САЩ.

„Да, трудно е. Няма защо да се лъжем. На моменти даже много. Има много хора, които отказват да приемат, че мога да съм щастлив тук, заради това, което съм оставил. Никога не съм бил по-щастлив“, казва още принц Хари.

„Прошката определено е нещо, което може да се случи. 100%. Искам да си върна баща ми. Искам да си върна брат ми. До коронацията могат да се случат много неща. Вратата остава отворена. Топката е в тяхната половина. Трябва да обсъдим много неща и се надявам те да искат да говорим."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X