Напишете дума/думи за търсене

До 2025 г. „Макдоналдс“ планира да въведе изцяло природосъобразни опаковки

Най-често срещаният отпадък в морето - пластмасата, през последните десетилетия постепенно се превръща в неразделна част от ежедневието ни. Дошло е обаче „време разделно“, тъй като опазването на околната среда е обща отговорност - гражданска и корпоративна.

От "Макдонадс" знаят това и в известната верига за бързо обслужване е започнала мащабна промяна, която цели да доведе до значително намаляване на употребата на еднократните опаковки.

Наскоро казахме „сбогом“ на пластмасовите кутии за храна, а сега е време е да кажем "здравей" на природосъобразните опаковки. Те са част от глобалните цели на „Макдоналдс“ за преминаване към кръгова икономика.

Компанията непрекъснато тества и приема иновативни и природосъобразни решения в своята работа, за да осъществи своите приоритети в тази област. Сред които е и подобряване на опаковките от екологична гледна точка.

Вследствие на това всички играчки от любимите детски менюта Happy Meal на децата вече са в природосъобразни опаковки, а от 2022 г. се предлагат само играчки от разградими материали като грижа към природата.

Следва инициатива за промяна на опаковката на любимите десертни сладоледи McFlurry, които вече се предлагат в природосъобразна опаковка без капаче.

Пластмасовите сламки, вилички, лъжички и бъркалките за кафе, също отиват в историята и се заместват с алтернативни разградими материали.

За да живеят децата в по-чиста природа, техните дръжки за балони и легендарните знаменца на веригата за бързо хранене също остават в миналото.

Глобалната цел на веригата е до 2025 г. в повече от 38 хил. ресторанта в над 100 страни всички хранителни опаковки и прибори, които клиентите на веригата използват, да бъдат произведени от природосъобразни материали.

  • Ключови думи:
X