Напишете дума/думи за търсене

Повече настроение в спалнята с цветен гръб (галерия)

Ñíèìêè Silentnight, Domfront, labs.openai.com

Леглото винаги е композиционният център в спалнята и затова много често именно то задава интериорното настроение. Един от основните елементи е гърбът на леглото и това го прави обект на голямо внимание от страна на дизайнерите.

Всичко е въпрос на вкус и стилистична линия, но може да се възприемат три прийома при избора - неутрален, силно контрастен или малко контрастен. И това се отнася не само за цветовете, но и за материала, и за текстурата, и за дизайна. Някои предпочитат меки табли, други твърди. Гърбът може да е от метал, от дърво, от кожа, от текстил, капитониран, но независимо от материала, за облика на помещението цветът си остава главен фактор.

При неутралния вариант за гръб, той може да се слива напълно със стената, на която е разположено леглото или с цялото оформление в обща гама. В зависимост от интериора на стаята, е възможно и да следва тоналността на пода или да е в пълен унисон например с нощните шкафчета.

Контрастният подход има за цел наистина да превърне леглото в главен герой, фиксирайки вниманието именно върху гърба. Може да се създаде цяла композиция на прилежащата стена, като бъде включена картина или тапет. Малко контрастният вариант е най-подходящ за тези, които предпочитат по-спокойната хармония, но не са любители на монохромността. При нея няма елемент, играещ ролята на визуален център, но оформлението е такова, че да интригува и да е далеч от скуката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X