Напишете дума/думи за търсене

10-те най-често срещани грешки в грима при жени над 50

Въпреки че всички ние имаме свободата да се разкрасяваме както намерим за добре, когато навъртим половин век на тази земя, има някои аспекти, които трябва да вземем предвид за нашето благополучие, външен вид и здраве.

Кожата на лицето е много деликатна и с годините има специфични изисквания, които не трябва да се пренебрегват.
Според научни статии кожата започва трансформация от 25-30-годишна възраст, което може да се определи като промяна към стареене на кожата. От този момент нататък защитната й функция отслабва прогресивно, губейки влага и еластичност.

Затова е необходимо да сме много внимателни с грима, който използваме. Различни външни фактори могат да ускорят стареенето на кожата.

1. Неизползване на слънцезащитни продукти
Слънцезащитният крем обикновено се нанася преди овлажнителя, което също е жизнено важно. Този тип продукти предпазват кожата ви и винаги я поддържат красива, така че не ги оставяйте извън рутината си.

2. Избирате неподходяща основа
Като се има предвид, че кожата на лицето на жените над 50 години е малко по-суха, трябва да изберете по-мазна и богата на колаген основа. Ще овлажни достатъчно, за да направи лицето ви сияещо.

3. Злоупотребявате с коректора
Функцията на коректора е да подобри външния вид на тъмните кръгове, но е необходимо да се поддържа този продукт. Първото нещо, което трябва да направите, е да овлажните много добре тъмните кръгове; може да го направите през нощта с маска или специален гел за тази зона.

Ако не избягате тази стъпка, правите сериозна грешка.
Използването на мазна основа ще помогне за овлажняване на зоната през деня, предотвратявайки струпването на коректора в браздите на мимическите линии, генерирайки ефект, противоположен на очаквания. Друга грешка в същия смисъл е свързана с изчакването коректорът да подейства магически.

На 50 години има бръчки, които са очевидни и опитите да ги прикриете само ги прави по-изразени. Стойте далеч от коректорите с високо покритие, тъй като те са склонни да маркират прекалено много мимическите линии.

4. Не запечатвате вашия коректор
Последният щрих към коректора е да го запечатате. Това може да стане с малко пудра, която трябва да нанесете с четка за по-голяма равномерност. Може да направите това, като потупвате внимателно с безименния пръст.

Може също така да използвате малко праймер за сенки за очи, който ще изглади зоната, така че да не се виждат линии. Освен това моливът, който нанесете след това, ще залепне по-добре.

5. Прекаляватне с използването на тъмни нюанси
Кожата на очите е по-тъмна по природа, което се подчертава с годините. Така че е голяма грешка да се прекалява с използването на тъмни сенки за очи.

В зависимост от тена на кожата ви и собствените ви предпочитания, най-подходящите нюанси, когато сте на 50 или повече години, са сивкави, розови и бежови. В зависимост от формата на клепачите ви обикновените сенки могат да се слепят в гънките, което не изглежда никак добре.

За да избегнете това, изберете по-светли кремави сенки или молив.


6. Изтънявате веждите
Нормално е да губите коса с годините. Веждите не са изключение. Въпреки че това е нормално, може да използвате грим, за да поддържате веждите плътни, но естествени.

Това, което трябва да направите, за да не изглеждате зле, е да нанесете молив или сенки за вежди, които са с по-светъл нюанс от вашия, за да не изглеждат толкова твърди. В идеалния случай, когато очертавате веждите си, ако е необходимо, трябва да го направите с фибро гел.

Изберете плътност, но се уверете, че веждите ви винаги изглеждат естествени. Търсете цветове, които съответстват на цвета на кожата и косата ви.

7. Уверете се, че използвате очната си линия неправилно
Една от грешките в грима, които трябва да избягвате, е поставянето на очна линия на долните клепачи.
Тя е един от продуктите за грим, които не може да пропуснете на никоя възраст. Въпреки това една от най-честите грешки при грима, допускани на 50 или повече години, е да продължите да го използвате в по-суровия му вариант.

Кожата на горните клепачи също се променя, не може да продължите да го прилагате със същата техника. Това, което трябва да направите, е да повдигнете брадичката си, да погледнете надолу и да направите тънка линия. Тази техника изпъва клепачите и улеснява работата с тях.

Но забравете за нанасяне на очна линия върху долните клепачи. Това смалява очите и погледът ви ще изглежда по-уморен.

8. Не подминавайте течния руж
Течният руж е едно от най-добрите изобретения. В крайна сметка може да се използва както върху бузите, така и върху очите, скулите и устните.

Той е необходим за овлажняването на кожата, преди да нанесете финалните щрихи. Освен това трае дълго – нещо, което не се отдава толкова лесно на пудрата и традиционния руж.
Ако не обичате да използвате руж, трябва да знаете, че е голяма грешка. Той е основен продукт, който подобрява цялостния завършек на грима, така че не бива да го загърбвате.

9. Забравете за твърде тъмното червило
Както и при очите, това е една от най-честите грешки в грима. Нанасянето на тъмно червило втвърдява чертите на лицето и ви кара да изглеждате по-стари, отколкото сте.
Избягвайте винени и кафяви тонове.

10. Лягате да спите с грим
Това никога не трябва да се прави, независимо от възрастта ви.
През нощта кожата е посветена на регенерирането на клетките - процес, който ще бъде прекъснат, ако сте си легнали с цялата палитра от козметични продукти върху себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X