Напишете дума/думи за търсене

Професионална или домашна фотоепилация – какво да изберем

Източник: Pixabay

Фотоепилацията е чудесен метод за обезкосмяване – безболезнен и траен. Днес може да извършите процедурите вкъщи с домашен уред, или в козметичен салон с професионално устройство. В следващите редове ще поговорим за плюсовете и минусите на двата варианта, за да изберете по-лесно подходящия за вас.

Професионална фотоепилация

Професионалните уреди за фотоепилация използват мощни светлинни лъчи от монохроматичен кохерентен източник на светлина. Основният им плюс е, че имат бърз ефект и за да постигнете успех, няма да имате нужда от много процедури.

Всички фотоепилатори работят най-добре на тъмни косми и светла кожа, но някои от най-добрите професионални уреди могат да се справят и с тъмна кожа.

 Тези фотоепилатори обаче могат да бъдат опасни и за да се използват правилно и без риск, трябва да бъдат управлявани от обучени професионалисти. Те ще преценят вида на кожата и косъма, ще настроят правилно уреда и ще успеят да постигнат добър резултат с по-малко на брой процедури.

Домашен фотоепилатор

Той работи чрез интензивна импулсна светлина, която е по-щадяща и може да се използва безопасно само следвайки инструкциите за употреба на производителя. Тя също пречи на растежа на косъма, но ще ви трябват повече процедури.

Домашният фотоепилатор рядко се настройва ръчно, като в повечето случаи може да се адаптира сам към тена на кожата ви. Това обаче отнема време и намалява продуктивността на работата му.

Плюсове и минуси на домашната и професионалната фотоепилация

От гледна точка на бюджета, домашните фотоепилатори изглеждат като добра дългосрочна инвестиция. Купувате устройството само веднъж и може да го използвате години наред. При посещение в козметичен салон ще трябва да заплащате всяка една от процедурите всеки път. Цените на фотоепилаторите паднаха значително в последните години, затова тази идея може да ви допадне.

В салона ще имате нужда от 8 до 10 процедури, за да премахнете изцяло космите за повече от година напред. У дома в началото ще трябва да използвате фотоепилатора си доста по-често, за да постигнете същите резултати, но ефектът няма да бъде толкова дълготраен. И все пак, ако нямате време и търсите бърз резултат, посетете козметичен салон.

Вече разбрахте, че за да постигнете добър ефект с домашен фотоепилатор, ще трябва да направите повече на брой процедури и те ще ви отнемат повече време. От друга страна, няма да се налага да излизате от дома си и да губите часове в пътуване до козметичния салон, в случай че е далеч от жилището ви.

Процедурите у дома вероятно ще извършвате сами, което означава, че ще ви бъде трудно да имате добра видимост върху някои зони по тялото или лицето си. В такъв случай няма как да сте напълно убедени, че сте премахнали всички косъмчета, освен ако не проявите изобретателност и гъвкавост или не си намерите помощник. При посещение в козметичен салон тази грижа отпада напълно – козметикът ще се погрижи кожата ви да е съвършено гладка и да не остане нито един косъм дори при най-труднодостъпните места.

И не на последно място, ако имате тъмна кожа, за предпочитане е да посетите салон, за да сте сигурни, че процедурите ще са безопасни за вас.

  • Ключови думи:
X