Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем рокля според нашата фигура?

Източник: Pixabay

Изборът на перфектната рокля може да бъде същевременно вълнуващ, но и труден. Важно е да намерите тази, която подчертава най-добрите ви черти и ви кара да се чувствате уверени и красиви. Но как да изберете модел, който да подхожда на вашата форма на тялото? В статията ще се запознаете с различните типове фигури и с подходящите за тях рокли.

дамски рокли
дамски рокли

Какви са различните фигури и как да изберем рокля според конкретния тип?

Всяка дамска фигура е уникална и може да бъде подчертана чрез правилния избор на кройка и детайли. Ето как да изберете според вашия тип:

  • правоъгълна – спрете се на модели с детайли около талията, като колани или драперии, които създават илюзията за извивки. А-силуетните рокли създават обем около бедрата и са идеални в този случай;
  • крушовидна – потърсете рокли, които акцентират върху горната част, например такива с декорации, украшения или интересни яки. Разкроената им долна част балансира пропорциите и подчертава фигурата;
  • ябълковидна – вариантите с падаща талия, които подчертават бюста и се спускат плавно надолу, ще ви стоят чудесно. Моделите с V-образно деколте удължават силуета и са подходящи за по-едрите и пълни дами;
  • пясъчен часовник – вталените рокли описват талията и са идеални за този тип. Коланите или прилепналите талии акцентират върху най-тънката част.

Съвети за избор на дължина и материя

Най-важната препоръка е да вземете предвид личните си предпочитания и характеристиките на формата на вашето тяло. Късите рокли са отличен избор за жени с дълги крака или за по-официални събития, където елегантността и изискаността са ключови. Миди размерите предлагат универсалност и са подходящи за почти всеки тип фигура, като предоставят баланс между стил и комфорт. Дългите са идеални за вечерни събития, като добавят допълнителна елегантност и изтънченост към външния вид.

А що се отнася до материите, еластичните тъкани са подходящи за роклите по тялото, които подчертават извивките, като същевременно предоставят свобода на движение. Леките и плаващи платове са за по-свободните модели, които падат елегантно и създават впечатление за лекота. Важно е да заложите на тази материя, която не само ще подчертае предимствата на вашата фигура, но и ще ви даде самочувствие.

Изборът на правилната рокля според фигурата е важен за това да се чувствате уверени и красиви. Бъдете смели и експериментирайте, за да намерите стила, който ще ви кара да се чувствате отлично в кожата си.

  • Ключови думи:
X