Напишете дума/думи за търсене

Плутон във Водолей: Какво ще донесе на всяка зодия

На 21.01.2024 (неделя), в 2:57ч. българско време, Плутон, планетата, която се асоциира със смъртта и прераждането, влиза в знака Водолей. Това е краят на една епоха, тази на Плутон в Козирог, и началото на една нова парагидма, която ще бележи следащите 20 години.

Планетата Плутон е кръстена на древния бог на отвъдното, който управлява подземието на света, и в астрологията се свързва с дълбока душевна трансформация, психическа сила, власт, контрол и психоанализа.

Думата "подземие" може да не звучи привлекателно, но именно в дълбоките, тъмни и мръсни недра на земните пластове се намират всички онези минерални ресурси и редки метали, които носят на притежателите си несметни богатства и почти безгранична власт - нефт, литий, желязо и т.н.

Така както всички овластяващи богатства на Земята са в нейните вътрешности, възможно ли е и силата на човека да се намира в неговите собствени дълбини? Именно базисните минерални ресурси са в основата на всички завършени материални продукти, които ни заобикалят, а те се добиват именно от кралството на Плутон. Затова и планетата се aсоциира със способността да виждаме отвъд видимото, отвъд крайния продукт и опаковката и право в същността; отвъд претенциите и преструвките и право в есенцията.

По тази логика, ключът за безспорния успех е в нашата собствена концентрирана същност. Открием ли я, открили сме онзи рядък минерал, който ще ни направи истински силни и богати.

Вижте тук къде Плутон ще транзитира във вашата натална карта и какво ще ви донесе.

ВОДОЛЕЙ (Плутон транзитира през 1-ви дом)

Първи дом се свързва с нас самите, нашето тяло и нашата цялостна визия за живота - как си представяме пътната си карта. С Плутон тук е много вероятно един ден да се събудим и да се почувстваме като странник в собствения си живот, да почувстваме, че този живот не отговаря на автентичните ни стремежи и да тръгнем на плашещо пътуване през родилния канал към това да се родим отново (смислово) като разберем защо всъщност сме били родени първия път (физически). Няма да бъде лесно, но ще бъде дълбоко възнаграждаващо. Всичко в живота ви, което не отговаря на вашата автентичност, ще отпадне и ще остане само ядрото, от което ще започнете да градите нагоре най-автентичната версия на собствената си приказка.

КОЗИРОГ (Плутон транзитира през 2-ри дом)

На видимо ниво, втори дом се свързва с личните финанси и ресурси - заплатата, предметите, които притежаваме и за които харчим парите си. В по-дълбок смисъл, във втори дом е нашата самооценка - какво давам на света, с какво допринасям, какъв е моят принос за някаква кауза или в живота на друг човек. С Плутон в тази част от вашето лично небе през следващите 20 години ще се сблъскате със ситуации, които ви показват как вашите материални нужди ви притежават вас, как може да изпаднете в ситуация, в която, за да подсигурите материалната страна на живота си, ще трябва да жертвате самооценката си. Въпросът е искате ли да го направите и ако не, как ще построите живота си така, че да се застраховате от такова стечение на обстоятелствата.

СТРЕЛЕЦ (Плутон транзитира през 3-ти дом)

Трети дом се свързва с ежедневния обмен на "дребна" информация. Това е общуването ни с братя, сестри, роднини, съседи, колеги. Това са статиите, които четем, новинарските емисии, които гледаме, ежедневните ни интереси. Тук не са дълбоките смислени разговори, а малките, едва забележими, но много на брой интеракции, които в крайна сметка формират вътрешния ни ментален фон. На по-дълбоко ниво, трети дом се свързва с функционирането на ума и как мислите ни създават нашата реалност. С Плутон тук темите през следващите 20 години са свързани с това как умът ни определя дали живеем в затвор или като свободна птица. Когато променим гледната си точка към дадено събитие, и събитието, което наблюдаваме, се променя.

СКОРПИОН (Плутон транзитира през 4-ти дом)

В четвърти дом са темите, свързани с дом, семейство, родина. С Плутон тук на дневен ред е преразглеждане на отношението ни към тези категории. Стари семейни травми могат да излязат наяве, за да търсят разрешение, спорове за собственост и имоти, преразглеждане на отношението към родината ни, смяна на местоживеене. На по-дълбоко ниво, в четвърти дом са нашите корени, нашето чувство за свързаност с фундамента на нашия живот - какво ни кара да се чувстваме сигурни, предпазени, защитени и "на мястото си". Какво е онова нещо или кой е онзи човек, които винаги ни карат да намерим центъра си и да се чувстваме у дома?

ВЕЗНИ (Плутон транзитира през 5-и дом)

Пети дом е свързан всички онези неща, на които ние даваме живот. На пръв поглед това са децата, но в по-широк смисъл, това са и собственият ни бизнес, произведения на изкуството, общо взето всичко, което не би съществувало, ако не бяха нашите способности да създаваме. С Плутон тук през следващите 20 години това е арената, на която ще изгубите силата си и ще бъдете принудени да намерите начин да си я върнете. Първоначално е много вероятно вашите творения да ви направят по-силни, после ще трябва да се борите, за да запазите тази сила. По какъв начин вашите деца, вашият бизнес, онова, което умете да създавате, ви дават власт? По какъв начин може в същия този контекст да се окажете от страната на безсилния?

ДЕВА (Плутон транзитира през 6-и дом)

Шести дом е онова място от нашето лично небе, където са струпани всички малки, поддържащи битието ни дейности. Дейности, които сами по себе си нямат особено дълбок смисъл, но без които нещата с дълбокия смисъл не биха могли да бъдат реализирани. Тук е мястото, където сме най-погълнати от дребнавото битие и най-далеч от възвишените дела. С Плутон тук през следващите 20 години ще трябва да намерите начин да балансирате тези две неща - много е вероятно да бъдете погълнати от дейности, които имат само спомагателна функция и които не носят никакво удовлетворение, и по този начин подтикнати да намерите начин да свържете това най-базово ниво на съществуването с по-висшия му смисъл.

ЛЪВ (Плутон транзитира през 7-и дом)

С Плутон в седми дом на преден план излизат взаимоотношенията ни с Другия и начина, по който той е огледало на нас самите. Много често при този транзит ние срещаме някой силен и влиятелен човек, който ни дава от силата си и благодарение на асоциацията си с него ние също ставаме силни. Но после той ни напуска или започва да злоупотребява с нас и силата, която сме имали, си отива заедно с него и доброто му отношение към нас. Освен ако в промеждутъка между тези две събития ние не намерим начин да натрупаме сила и влияние сами за себе си посредством собствените си умения и таланти. Това, което има силата да ни изгради, има и силата да ни разруши - същото важи и за хората.

РАК (Плутон транзитира през 8-и дом)

Осми дом продължава темата за нас и другите, но тук вече се намесва и материалният аспект на връзката. Какво притежаваме или използваме заедно с друг човек, в какво сме инвестирали заедно, какво сме създали заедно? В рамките на този контекст, какъв е балансът на силите във връзката? В по-дълбок смисъл осми дом е много психологически дом - това е мястото, където сме ментално и емоционално (дори телесно) слети с Другия - това състоние овластява ли ни, или ни обезвластява, или има здравословен баланс между двете? Как сливането на нашите ресурси с тези на Другия ни прави по-силни, но може и да ни отслаби?

БЛИЗНАЦИ (Плутон транзитира през 9-и дом)

Девети дом се свързва с големите идеи и всичко, което ги носи в живота ни - далечни пътувания, висше образование, книги, религия, философия, запознанства с чужди култури. Как гмуркането в големия свят и изследването на далечни територии първо може да ни овласти, но после може да ни остави безвластни и в подчинено положение? Как да уловим преломния момент и да действаме правилно? Девети дом е място на ментална експанзия, която може да ни остави объркани и ненаясно със себе си и мястото ни в този голям, необятен свят. Властови битки в образователна, съдебна или чуждестранна среда също са много възможни.

ТЕЛЕЦ (Плутон транзитира през 10-и дом)

Десети дом е подиумът на нашия живот. Тук сме най-високо, най-видими, най-публични. Това е място в нашето лично небе, свързано с кариерата и обществения статус. Ако досега сте се развивали в професионална сфера, която не съответства на вашата истинска същност, много вероятно е да изгубите тази работа и да бъдете принудени да намерите онова, което наистина ви влече. Всичко друго е или малко вероятно да ви се получи, или ще се получи с цената на непосилни компромиси, интриги и властови битки. Кое е онова, което бихте правили дори и никой да не ви плащаше? Това е вашата истинска същност. Плутон в десети дом ще ви подтиква да посторите кариерата си на тази по-автентична основа.

ОВЕН (Плутон транзитира през 11-и дом)

По единадесети дом са социалните групи, към които принадлежим, на базата на нашите културни, социални и политически ориентации. Тук са колегите, които работят в същия бранш, хората, с които имаме споделени хобита и интереси, съмишленици по различни каузи. Каква е вашата властова позиция в тези групи? Ако сте в силна позиция, какво ви дава тази силна позиция? Ако сте в ролята на слабия, какво ви отнема от силата? Общностите, към които в момента принадлежим, правят ли ни по-силни, съответстват ли на нашата същност, изповядват ли същите идеали? Или сме заобиколени от хора, с които нямаме нищо общо? Как да си построим една по-автентична и подкрепяща среда?

РИБИ (Плутон транзитира през 12-и дом)

В последния дванадесети дом се срещаме с темите за нематериалната страна на нашето съществуване - спомени, карма, илюзии, психика, мечти, надежди. С Плутон тук ще се изправим пред миналите неща, които искат да сложим финалния им край. Неразрешени душевни изживявания от миналото ще искат да ги преразгледаме и приключим. Дванадесети дом е нашето сляпо място, онази част от небето, върху която нямаме ясна видимост. Тук са скритите ни врагове/пречки и онези неща, които сами си причиняваме. Плутон ще иска да развием разбиране и усещане за собствената ни роля в собствената ни съдба, за начина, по който сами си вредим.

Прочетете повече от този астролог тук.

  • Ключови думи:
X