Напишете дума/думи за търсене

Как да изберете идеалната сватбена торта и на какво да обърнете особено внимание

Снимка: Pixabay

Вашата сватбена торта несъмнено е важна част от празненството. Тя е произведение на изкуството, което събира възхитени погледи. Всичко, свързано с нея, е от значение – от стилния поднос, до красивите фигурки за сватбена торта. 

Сватбената торта е може би една от най-важните торти, които ще поръчате в живота си. Изборът й е свързан с много вълнения, особено за бъдещите булки. Въпреки положителните емоции, понякога може да е трудно да изберете. Но не се притеснявайте, ние ще ви помогнем да направите най-добрия избор за вашия специален ден.

Определете бюджета си

Да, сватбените торти не са евтини. Преди да започнете да се възхищавате на красивите торти в интернет, преценете колко сте готови да похарчите. Като зададете определен бюджет, вие се предпазвате от харчене на твърде много и също така си спестявате разочарованията. 

Изберете вида на тортата

Има много различни видове сватбени торти – фондан, маслен крем, марципан и др. Важно е да намерете компромисно решение, в случай че с половинката си имате различни вкусове. 

Вашата задача е да изберете пълнежа, вкуса, дизайна и декорациите на тортата. За целта помислете дали искате традиционна, елегантна, модерна или тематична сватбена торта. Вземете предвид и сезона, в който ще се венчаете, часа на поднасяне и мястото. Свежите, леки вкусове с пресни плодове са идеални за пролетта и лятото, докато през есента най-добре пасват тежките вкусове на карамел и шоколад.

Ако планирате традиционна сватба, вероятно ще е добре да изберете класическа сватбена торта с фондан. Тя се приготвя от захарно тесто, което се използва в много сладкиши. Можете да изберете пълнежа по свой вкус – баварски крем, сметана с плодове, шоколад и др. Това е най-добрата сватбена торта, която винаги ще се радва на почит. 

Напоследък виждаме все повече нови разновидности – авангардни или винтидж варианти. Винтидж стилът напомня на обичайните „голи” торти, но се приготвя с атрактивна декорация като цветя и плодове. 

Акварелните торти стават все по-популярни заради красивия си външен вид с меки цветове и нотка на чистота и мистичност. Акварелът дава усещане за лекота и напомня красиви естествени тонове. Тази торта би подхождала чудесно на една неформална сватба. 

Съобразете цвета на тортата с цветовата тема на сватбения стайлинг

Цветът на сватбената торта също е от голямо значение. Добре е той да подхожда на сватбения стайлинг. Ще постигнете чудесен резултат, ако осигурите хармония между сватбената украса и тортата. В случай че заложите на традиционна бяла сватбена торта, ще решите лесно този проблем. 

Изберете фигурки за сватбена торта

Това е може би най-вълнуващата част за бъдещите булки – изборът на фигурки за сватбена торта. Те правят тортата запомняща се и й придават уникалност. Можете да разкажете любовната си история с традиционни или забавни сватбени фигурки

Вашият избор ще отрази вашата личност и отношенията ви като любовна двойка. Можете да погледнете и отвъд стандартните предложения и да изберете нещо лично, оригинално и забавно. Въпреки че с класическата украса никога няма да сбъркате. Важно е единствено вашето послание и това, което искате да споделите с любимия човек.

Затова отделете специално внимание на избора на сватбените фигурки. Те са необходимият завършек на тортата, който привлича най-много любопитни погледи. И, разбира се, можете да ги запазите за спомен от най-вълнуващото събитие в живота ви. Ще се изненадате от богатия избор на фигурки за сватбена торта.  

Добавете повече блясък към вашата сватба с елегантна поставка за сватбена торта

Увеличете красотата на вашата сватбена торта с изящна и красива поставка. Тя ще покаже тортата по най-елегантния начин на вашите гости и ще я открият сред останалите сватбени сладкиши. 

Поставката за торта е последният щрих, който ще допринесе за положителното впечатление. И тук можете да избирате из между различни стилове, големини и материал. Важно е да не изберете поставка с твърде малък диаметър, защото това ще направи тортата нестабилна. Поставката трябва да е с по-голям диаметър от тортата не само от практична гледна точка, но и естетична. 

Можете да добавите височина към тортата с по-висока поставка. В случай че тортата ви е с четири-пет етажа, ще изглежда по-добре в традиционните сребърни и златни подноси. 

Най-често срещаната форма на поставката за торта е с пиедестал. Тя е изчистен и класически вариант, особено подходящ за по-малки торти. 

Имайте предвид и другите елементи на дизайна на масата за торта, когато избирате нейната форма, материал и цвят. Ако сватбената декорация е твърде пищна, може би ще предпочетете по-семпла поставка за торта. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X