Напишете дума/думи за търсене

Гневът контролира живота ви? Намерете начин да го накарате да работи за вас

Използването на гнева под формата на положителна агресия не е нещо, за което много психолози често говорят - но това е начинът, по който може да превърнем възбудената енергия, която стои в основата на гнева, в положителна.

Много хора имат гневна мисъл и са засмукани от нея поради лош навик. Привидно са контролирани от ситуацията или ужасяващото си минало, но се управляват от неспособността си да се откажат от гневните мисли. Ето какво означава да бъдеш контролиран от гнева.

Докато голяма част от света се страхува от гнева и се свива от него като жалки неполивани слънчогледи, вие може да намерите начин да накарате гнева да работи за вас.

На първо място трябва да развиете празнината - пространството между гневните мисли и необходимостта да действате спрямо споменатата гневна мисъл. Трябва да дишате. Когато подхранвате достатъчно голяма празнина с течение на времето, рядко ще попаднете в капана да бъдете отнесени от ярост, която ще постави хората около вас в опасност. Изисква се осъзнаване и непрекъснато пренасочване на вниманието ви от ума ви към съзнанието. След като станете по-добри в това, може да започнете да се потапяте в тези енергийни ресурси по-практично и по-силно.

Мъдрият човек внимателно призовава своята агресия като остро острие. Той прави план и отново се вълнува за бъдещето си. Може би създава мисия за себе си: да се променя, да използва това, което преди това го е ядосало, като трамплин. Той трансформира потенциалната гневна енергия във вълнуващи проекти, спорт и други дейности според нуждите си, а не защото няма избор.

Това е контролирана агресия. Трябва да се използва, почита и вкусва. Защото в крайна сметка ти си човек. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X