Напишете дума/думи за търсене

Андреа Бочели клонира таланта си и в трите деца – пеят като ангели, само големият избра науката

Певецът

заедно

със сина

си Матео.

Tочно четвърт век след като пя за пръв път със Селин Дион в нощта на Оскарите, Андреа Бочели огласи отново с изпълнението си прочутия Долби Тиътър в Лос Анджелис. Този път той излезе на сцената с втория си син Матео, който е бил на година и половина при дебюта на баща си пред холивудските знаменитости. 25 години по-късно синът на Бочели, който е вече на прага на успешна музикална кариера, стана изненадващо за публиката главен герой с баща си в звездната нощ.

С нова версия на един от най-големите си успехи – “Кон те партиро” (Time to say Goodbye) световноизвестният италиански певец постави началото на празненствата за 30-годишната си кариера. Песента беше преаранжирана от композитора и два пъти носител на “Оскар” Ханс Цимер. Песента е нещо като семеен химн за фамилията Бочели. “Това е музиката на стотици от спомените ми. За мен е голяма чест да я пея с баща ми в нов аранжимент на сцената на оскарите, “фабриката на мечтите”. Това е като сън, който се превръща в реалност”, каза Матео Бочели. От няколко години той върви не само по стъпките на татко си, а жъне успех и в модата - заради снажния си ръст и привлекателна външност е един от най-търсените модели в Италия.

“Кон те партиро”, изпълнена в дует от двама Бочели,  бележи завръщане към семейното пеене след записа на A Family Christmas, който е с над 9,2 млн.гледания в ютюб. Това е коледният албум, който последва сингъла от 2018 г. Fall on Me от албума “Si”. След публикуването си той надхвърли 115 млн. гледания в ютюб. Музиката за песента беше написана от самия Матео, по онова време 21-годишен, и Фортунато Дзампальоне.

През декември 2022 г. към баща и син се прибави и ангелският  глас на малката Вирджиния, третото дете на тенора. Милиони се възхитиха на кристалното ѝ изпълнение още когато беше 8-годишна - тогава изпълни с баща си “Алилуя” на Леонард Коен . По всичко личи, че

12-годишната  дъщеря на

Бочели от втория му брак

с Вероника Берти ще

стане звезда

Мнозина предричат как при някои от следващите оскари Бочели ще пеят вече в трио. На тазгодишната церемония очарователното момиче, което също придружи баща си в Лос Анджелис, не пропусна да публикува в профила си в инстаграм снимки с известни актьори от нощта в Долби Тиътър.

Колкото и успехи да жъне по света, Бочели има един абсолютен приоритет в живота - децата си. Амос, роден през 1995 г., Матео – през 1997, Вирджиния – през 2012 г., са израснали до татко си и са го научили на много неща – как да обича, да гледа на живота и на това, че

трябва да бъде личен

пример за тях

На 22 февруари 1995 г. Андреа Бочели се връща в Сан Ремо не особено доволен от репетиция за представянето си на фестивала с “Кон те партиро”. Навън е още тъмно, когато майката на певеца – Еди Арингиери, чука настоятелно на вратата му. “Роди се, роди се! Всичко мина добре!”, вика тя. Първият син на Бочели Амос от бившата му жена се появява на бял свят малко преди финала на “Сан Ремо”. Часове по-късно щастливият баща вече е в Тоскана и прегръща рожбата си, а водещият на фестивала Пипо Баудо го поздравява от екрана. Четири години по-късно Бочели разказва за себе си в романа “Музиката на тишината” - как в онези кратки мигове един нов смисъл и форма на любов се вкоренили дълбоко в сърцето му. Така той поставил “това ново създание на най-високото стъпало в йерархията си”. Първото дете на Бочели е наречено Амос – като много близкия приятел на Бочели от Лаятико.

Първородният син е закърмен с музика – учи дори пиано в консерваторията. И въпреки това тя не става неговото призвание. Завършва аерокосмическо инженерство. Все так младият пианист Амос акомпанира на баща си през 2013 г. на сцената на “Сан Ремо”.

Амос смята себе си за нормално дете, въпреки че израства до популярния в цял свят певец. “За късмет баща ми е известен не защото е убиец или корумпиран, или защото свири дузпите за конкурентния отбор... Хубаво е да видя колко много се учудват хората, когато разберат, че съм син на Бочели”. Амос свиква с всичко това, както и с други неща, като например, че при раждането на сестра му Вирджиния един фотограф стои пред стаята му в продължение на 15 дни.

И Матео като Амос е плод на любовта на Бочели с първата му жена Енрика, с която е женен до 2002 г. Вторият син на тенора се ражда през 1997 г., когато излиза песента му “Романца”. И Матео израства  с музиката. Едва 6-годишен, с брат си е на сцената на “Тоска” на Пучини, където изпълняват малки роли. По същото време записва за пръв път и в музикално студио. “Песните бяха много забавни и аз бях много развълнуван”, ще признае по-късно той пред медиите. За разлика от брат си Матео се заразява тотално с музика. Яркият му талант в пеенето избуява успоредно с този във футбола, където е нападател и вратар. Страстта по мелодрамата обаче надделява и Матео тръгва по пътя на баща си. Завършва пиано, учи и оперно пеене. Първите си стъпки като тенор прави в Театъра на тишината в Лаятико пред 12 хиляди зрители. После пее на Celebrity Fight Night в базиликата “Санта Кроче” във Флоренция, а след това и под прожекторите на Палацо Пити. През 2017 г. Матео дебютира в САЩ в рамките на спектакъла David Foster and Friends във Вашингтон. Същата година гласът му озвучава и Колизеума в Рим. Обратът в музикалната кариера на Матео настъпва през 2018 г., когато изпълнява Fall on Me в дует с баща си за неговия нов албум. Изявите му продължават и в Испания и Канада. Тембърът му е “кадифен” като този на татко му, двамата си приличат и физически.

През 2012 г. в първия ден от пролетта и точно две години след сватбата на Андреa Бочели и Вероника Берти, се ражда “тяхната принцеса” Вирджиния. Бочели се запознава с 26 г. по-младата от него Вероника на парти във Ферара, на което до последнo никой от тях не искал да ходи. Тогава тя е едва 21-годишна. Двамата повече не се разделят.

Красивата като майка си

Вирджиния също наследява

таланта на баща си

- освен че пее, от малка свири на пиано, ходи на балет и учи в двуезично училище. Знае английски перфектно заради гледачката си, а и е заобиколена от хора, които го  говорят. Дори мисли на английски. Казват за нея, че е упорита и с чувство за хумор. По време на коледния концерт през 2021 г. Вирджиния пя заедно с баща си, а през юли следващата година повтори дуета с него в театъра в Лаятико. Вирджиния влезе в ролята и на актриса – тя играе малката Гая в тв сериала “Док 2”.

Трийсетгодишната кариера на Андреа Бочели пък ще бъде отбелязана с няколко събития. От месеци са разпродадени билетите за концертите през юли в Театъра на тишината в тосканското село Лаятико, където е и имението на тенора. Звезди от всички краища на света, чиито имена ще бъдат изненада, ще пеят с италианеца за годишнината му. Част от юбилейното му турне ще бъде и концертът на стадион “Васил Левски” в София на 14 септември.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X