Напишете дума/думи за търсене

Как да използваме бира за почистване на дома си

Може да изглежда като загуба за любителите на това питие от хмел да бъде разхищавано в качеството му на средство за почистване, но бирата е напитка, която благодарение на естествените си качества подобрява външния вид на мебелите, помага за премахване на петна и отървава от мръсотията.

Първото нещо, което трябва да имате предвид е, че бирата се състои предимно от вода. Не съдържа никакви изкуствени съставки и това я прави продукт за използване в дома.
Когато видите петно ​върху дивана или килима, просто нанесете малко бира и разтрийте с кърпа, докато изчезне.

Инкрустираните или мазни петна могат да бъдат по-сложни. В този случай препоръчваме да използвате обезмаслител. От друга страна, петна от вино или храна се отстраняват лесно, ако повторите процедурата няколко пъти.

Почистване на дървени повърхности
Когато някои течности се разлеят и след това изсъхнат, стават лепкави. Това може да се случи с бирата, но ако я разтворите във вода, това не се случва. Тя може действително да е от полза за дървените повърхности.
1. Пилзнерите са най-добрите бири за почистване. Трябва да избягвате да използвате тези, които са по-ароматни и плътни.
2. Ако имате дървени подове, разтворът от вода и бира е полезен, тъй като го абсорбира и хидратира дървото моментално. Освен това може да добавите малко бял оцет. По този начин ще получите непобедим блясък.
3. Имайте предвид, че бирата не може да се прилага директно. Винаги трябва да я смесвате и разреждате с вода. По този начин получавате продукт, подходящ за всякакви дървени предмети, без да се притеснявате, че ще повреди вашите мебели или под.
4. Що се отнася до мебелите, получавате същия ефект, както при подовете. Полира дървото, прави текстурата мека на допир и спомага за възстановяване на външния вид.

Използване на бира за почистване на вашите кухненски съдове
Тенджерите и тиганите могат да се износят и да се покрият с мръсотия. Върху метални повърхности бирата доказва, че има и други приложения в дома.
Може да разредите бира във вода и сапун и да използвате гъба, за да натриете саксиите у дома. След това разтрийте повърхността много силно. Ще видите как премахва полепналата мръсотия и кара саксиите да блестят.

Освен това може да направите същото със сребърни прибори и бижута. Ако искате да блестят, може да ги сложите в бира за час.

Естествен тор за растения
Ако искате вашите растения да са по-зелени, свежи и ярки, бирата може да ги съживи. Освен това, тъй като съдържа ферментирали захари, тя може да действа като тор, обогатявайки почвата и поддържайки я влажна.
Просто поливане ежедневно и наливане на малко от тази напитка също може да бъде полезно за зеленчуците. Освен това подпомага растежа им и може да почиствате листата с нея.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X