Напишете дума/думи за търсене

Защо е добре да имаме това растение у дома

Зелената лилия, наричана още паяков бръшлян, кокошка и пилета е вид вечнозелено многогодишно цъфтящо растение с произход от Южна Африка. Неговата основна характеристика е пречистването на въздуха за по-малко от 24 часа.

Сред основните характеристики на зелената лилия е нейната височина, която не надвишава 60 сантиметра. Поради тази причина е идеална за отглеждане в малки апартаменти.
То има силата да обновява въздуха в помещения, които могат да бъдат замърсени с въглероден оксид.

Това растение е толкова ефективно, защото унищожава до 96 процента от въглеродния оксид в замърсените пространства.


Как трябва да се грижим за растението?
Зелената лилия е лесна за обгрижване, че дори начинаещ градинар може успешно да се справи със задачата. Единствената специфична грижа, която изисква, е свързана с излагането на светлина. Трябва да е далеч от пряка слънчева светлина, за да не изсъхнат листата й. В идеалния случай трябва да го поставите в затворени и влажни помещения като банята.

Също така, имайте предвид, че за да гарантирате оптималния й растеж, трябва да е изложена на максимална температура от 30 градуса. Растението ще устои на ниски температури, но никога на по-високи. Що се отнася до поливането, то трябва да бъде умерено, като се гарантира, че субстратът е винаги мокър.
Може да торите през пролетта или лятото и на всеки две седмици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X