Напишете дума/думи за търсене

Как да украсим дома си с медни детайли

Използването на мед за декориране се превърна в основна тенденция. Нейните лъскави червеникави тонове внасят елегантност и изтънченост в едно пространство.

Медта е абсолютно невероятен декоративен материал заради своята гъвкавост и простота.

Тя е устойчива, естествена, здрава и хигиенична, това помага да се избегне натрупването и разпространението на бактерии.
Медните тонове варират от кафяво, през оранжево, до зелено и могат да придобият матов вид или нещо повече като гланцово покритие.

Какво върви добре с него?
Може би сте се чудили кои цветове се съчетават добре с медта. Неутралните тонове като бяло, черно или сиво са идеални. Може също да използвате пастелни и земни тонове.

Ако сте дръзки, може дори да я комбинирате с по-ярки цветове, стига да не прекалявате. Или можете да я комбинирате с дърво, защото те вървят перфектно заедно.

Медта е изключително гъвкава и се съчетава добре с много други цветове. Но ако искате да се откроява, трябва да изберете цвят, който създава повече контраст.

Медни тръби
Откритите медни тръби са много често срещани в интериорния дизайн. Въпреки че преди ги криехме, сега хората ги използват като елемент на декорация.

Може също да използвате медни тръби, за да създадете нови декоративни елементи като стойки за палта, саксии, рафтове или каквото ви идва наум.
Оставянето на тръбите открити се съчетава идеално с индустриалния, неформален стил в дома. Но също така работи много добре с по-сложни среди, ако ги използвате по-фино. Ключът е в презентацията, как и къде.


Медни лампи
Медните лампи са удивително стилен аксесоар за дома.
Страхотното при тях е, че се съчетават добре с всеки стил. Може да имате най-класическия или най-индустриалния дом и те все пак да се допълват перфектно.

Може да изберете геометрични форми, по-класически форми или просто да оставите крушките открити.

Мебели
Медните мебели са изключително смели, така че не забравяйте, че могат да претоварят стаята. Бъдете внимателни, когато декорирате.
Освен това не е необходимо те да са изцяло от мед. Една малка ивица от този материал е достатъчна и елегантна и ще привлече вниманието.
Нашето предложение е да го използвате умерено за малки детайли като рафтове, столове, помощни маси, крачета на дървена маса или стелажи.

Детайлиране с мед

Парче мед наистина може да накара даден детайл да изпъкне.
Някои малки предмети, за които е удачно да използвате мед, са свещници, саксии за цветя, малки терариуми и тави. Те ще се открояват от останалите ви декорации и ще придадат специален щрих на вашите стаи.
Медта е толкова гъвкава, че може дори да я използвате за тъкани. Тя ще пробие монотонността и ще придаде топло докосване на вашата декоративна схема. Възглавниците с меден цвят ще се впишат невероятно във вашия хол или спалня.

Кухненски прибори

Цветът на медта има наистина приятен ефект в кухните. Освен това помага на другите части в кухнята да се открояват още повече.
Често може да намерите мед в чинии, тенджери, тигани и купи.
Друг чудесен начин да я използвате за декорация на маса, събития и тържества са приборите. Може да ги комбинирате с чинии, които не се открояват твърде много, така че вашите медни детайли да откраднат шоуто.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X