Напишете дума/думи за търсене

Винтидж аксесоари за банята

Ако сте решили да обзаведете банята си в най-добрия винтидж стил, ще ви разкажем за декоративните аксесоари, които ще ви помогнат да го постигнете. Не забравяйте, че този стил изтъква по-старите елементи или елементи, които включват този привлекателен аспект.

Вана с крачета
В просторните ретро бани не може да липсва вана. Но не каква да е вана! Трябва да е с крака. За предпочитане е да изберете крака с метално покритие. Ако вашата вана е от бяла керамика, краката могат да бъдат сребристи или златни.

Табли за вана
Наличието на табла във ваната е функционален аксесоар, който е много модерен. Той предизвиква спомени за исторически бани и ви позволяват да прекарате най-отпускащите си моменти с книга и чаша вино.


Мебели от миналото
Мебелите от миналото и антиките са основни елементи, когато става въпрос за създаване на винтидж стил във вашата баня. Може да закупите дори нови, които обаче по дизайн вече имат износени покрития, или да изберете такива, направени от необработено дърво, което има същия ефект.

От друга страна, не изключвайте варианта да дадете нов живот на старите мебели, които вече имате у дома. Заложете на възстановяването на тези елементи и помислете за нанасяне на малко тебеширена боя.

Класическо огледало
Огледалото е един от онези винтидж декоративни аксесоари за банята, които не може да изключите. Въпреки това намирането на ново огледало, което да отговаря на този стил, може да бъде сложно, но посещението на местен античен пазар винаги е опция. Ще се изненадате от съкровищата, които може да намерите по тези места.

Тези огледала се характеризират с това, че са големи, с дебели рамки и с много красива резба. Може да избирате между дървена рамка или такава от ковано желязо, в зависимост от материала, който сте избрали за другите си декоративни предмети.

Кран
Когато решите да ремонтирате във винтидж стил, всеки елемент е важен, включително и смесителят. Те обикновено са направени от материали като бронз и мед.

Плетени кошници
Ракитата е един от онези материали, които ви връщат назад във времето, така че не може да изключите използването на красиви  кошници във вашата ретро баня, за да организирате вашите вещи. В голяма може да сложите вашите кърпи; в по-малка организирайте продуктите си за лична хигиена, а в средна съхранявайте тоалетната хартия.

Дървен под
Сред най-новите винтидж декоративни аксесоари за вашата баня място намира подовата настилка, която трябва да е от дърво. Тези видове подове обикновено са скъпи и изискват специални грижи, когато се поставят във влажни помещения като банята, но си заслужава. Не може да си представите колко добре изглежда след време.

Разбира се, ако не е в рамките на бюджета ви или изобщо не ви харесва, може да изберете ламиниран под с дървено покритие.

Винтидж стени
Най-традиционните варианти са поставянето на бели плочки в хоризонтално положение или такива с дизайн, като хидравличните плочки.
Това също е много валиден вариант, особено когато става въпрос за минимално инвазивни реформи, използващи тапети. Изберете между точки с различни размери или гравирани цветя.

Други декоративни винтидж аксесоари за вашата баня
Навлизайки в повече подробности и в зависимост от това какво искате да постигнете с вашата баня, може да обмислите използването на стари дръжки за врати, мивки или стари дървени табели.

Украсете с няколко стъклени буркана, направете ароматизирани сапуни или поставете подложка за почистване близо до ваната. Не забравяйте, че всеки аксесоар е от значение!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X