Напишете дума/думи за търсене

Евтини идеи за ремонт на дома

Цената на живота и инфлацията са врагове на новите и мащабни покупки, но ако искате да ремонтирате дома си, това може да бъде направено с ограничен бюджет. Ето нашите евтини идеи, за да преобразите дома си и да се насладите на жизненото пространство, за което винаги сте мечтали.

1. Променете цвета на стените 
Чудесно за хора с ограничен бюджет, това е една от най-евтините и лесни налични опции. Особено ако го направите сами.
Номерът се крие в избора на напълно различна цветова палитра от тази, която вече имате. Новите нюанси, тонове и цветове ще накарат дома ви да се почувства чисто нов.

Не забравяйте, че изборът ви на багри винаги трябва да се ръководи от тоновете, които преобладават в общия ви декор. Изберете цвят, който ще подчертае текущия ви тон и се уверете, че винаги добавяте топлина към него.

2. Тапети с нов дизайн
Тапетът е чудесен съюзник, когато става въпрос за промени в декора. Има безкрайно много дизайни и някои фирми могат да персонализират вашите тапети, за да отговарят на вашите нужди. Ще намерите и тапети на различни цени, така че със сигурност ще намерите такъв, който отговаря на вашия бюджет.

Имайте предвид, че за мокри помещения като кухнята и банята е добра идея да инвестирате във винил, който е по-устойчив от традиционните тапети.


3. Покрийте старите плочки с шпакловка
Ако не може да преживеете още един ден, гледайки стари и счупени плочки, не се притеснявайте. Отстранете пукнатините с помощта на добър шпакловъчен материал. Това е по-евтино от предприемането на проект за повторно облицоване.

Просто го нанесете възможно най-гладко с шпатула или маламашка и го оставете да изсъхне. След това го шлайфайте, за да премахнете всички неравности или бучки.

4. Преобразете пода си с винил
Виниловото подово покритие е икономично.
Ако вашият под има нужда от спешен ремонт, но не разполагате с голям бюджет, не се притеснявайте. Предлагаме ви да използвате винилово покритие и да го поставите върху стария под.

Може да закупите ролка винилова настилка, което прави монтажа още по-лесен. Единственото нещо, което трябва да имате предвид е, че старият под трябва да е в добро състояние по отношение на текстурата си. Тя трябва да е гладка и солидна, за да се избегнат дефекти.

5. Какво ще кажете за нови лампи?
За да извършите евтин ремонт, ще трябва да помислите за покупки втора употреба. Има толкова много нежелани аксесоари за дома и те вече не са необходими по различни причини. Не предполагайте, че хората продават тези неща, защото са повредени или дефектни.

Имайки това предвид, защо не помислите за закупуване на лампи втора употреба, за да озарите дома си? Може също така да закупите нови от евтини магазини или да ги направите сами от рециклируеми материали. Не изключвайте нищо, когато става въпрос за преобразяване на вашия дом.

6. Евтини идеи: възстановете мебелите си
Нищо не обновява дома повече от смяната на мебелите. Ако не може да си позволите да смените мебелите си, тогава ги възстановете с нов плат. Това е евтина, забавна и креативна дейност. Като алтернатива може също да боядисате мебелите си. Просто ви трябва малко шкурка и боя.

Дървените мебели изглеждат красиви, ако използвате креда или млечна боя. Това са естествени бои, евтини, лесни за приготвяне у дома и придават много специален завършек.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X