Напишете дума/думи за търсене

Необичайни употреби на хартията за печене в домакинството

снимка pexels

Тя се появява за пръв път в далечната 1927 година, а днес я има във всеки дом и върши чудесна работа, особено когато трябва да изпечем нещо. Но хартията за печене, известна и като пергаментова, е полезна и за други не толкова познати неща. Ето 10:

* Хромираните повърхности изглеждат красиво и стилно, но се замърсяват и един от добрите начини да ги почистим е хартия за печене, вместо препарат. Причината е, че в нея има восък, който не поврежда повърхността и я прави чиста.
* От ютията също може да се отстранят замърсявания, ако я нагреем леко и "изгладим" парче хартия.
* Завийте храната, която ще топлите в микровълновата печка, с пергаментова хартия и гарантирано по стените няма да се полепят различни частици и капки.

* Ако случайно намокрите книга или учебник, поставете лист от хартията между мокрите страници и не махайте, докато не изсъхнат.
* Временно може да спрете теч от кран, ако около резбата навиете малко хартия.
* Ако правите ремонт и не сте употребили наведнъж всичката боя от една кутия, ще я съхраните, без да се образуват бучки, ако под капака сложите хартия за печене и тогава затворите плътно.
* Сиренето ще запази добрия си вкус за по-дълго време, ако вместо да го държите в оригиналната му опаковка, го обвиете в хартия за печене.

* Естествените тъкани се съхраняват чудесно в такава хартия, защото са предпазени добре от влага.
* Ако смятате, че често използвани повърхности в дома са застрашени от бързо износване, защото са по-податливи на въздействие, може преди започване на работа да застелете с пергаментова хартия.
* Заяждащият цип се оправя бързо чрез търкане с хартия за печене.
* Понякога по козината на животните се натрупва статично електричество. Може да го отстраните с обтриване с пергаментова хартия.

Как да сготвим перфектните пържоли?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X