Напишете дума/думи за търсене

Макарони с Горгонзола и пресен лук

Pixabay

Изборът да си приготвим паста винаги е правилен. Италианската класика носи настроние и аромати, особено ако прибавим към нея и пресни подправки. Представяме ви рецепта с  Горгонзола и пресен лук – вкусна и същевременно бърза за приготвяне.

Необходими съставки

400 г макарони (тип фусили, ригатони или обикновени)

100 г сирене Фонтина, настъргано

100 г сирене Горгонзола, натрошено

2 с.л. краве масло (около 30 г)

120 мл сметана за готвене (или смес от прясно мляко и сметана)

Прясно смлян черен пипер на вкус

1/2 връзка пресен лук (или 3-4 с.л. нарязан на ситно)

Начин на приготвяне:

В средно голяма тенджера сварете макароните като добавите щипка сол. Варете около 8-10 минути, докато омекнат. 

Отцедете макароните в гевгир и ги върнете в тенджерата.

Сложете сиренето и маслото. Подправете с черен пипер.  Гарнирайте със ситно нарязан лук.

Може да сервирате така или допълнително да запечете ястието във фурна като добавите настърган кашкавал до получаване на златиста коричка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X