Изборът да си приготвим паста винаги е правилен. Италианската класика носи настроние и аромати, особено ако прибавим към нея и пресни подправки. Представяме ви рецепта с Горгонзола и пресен лук – вкусна и същевременно бърза за приготвяне.
Необходими съставки
400 г макарони (тип фусили, ригатони или обикновени)
100 г сирене Фонтина, настъргано
100 г сирене Горгонзола, натрошено
2 с.л. краве масло (около 30 г)
120 мл сметана за готвене (или смес от прясно мляко и сметана)
Прясно смлян черен пипер на вкус
1/2 връзка пресен лук (или 3-4 с.л. нарязан на ситно)
Начин на приготвяне:
В средно голяма тенджера сварете макароните като добавите щипка сол. Варете около 8-10 минути, докато омекнат.
Отцедете макароните в гевгир и ги върнете в тенджерата.
Сложете сиренето и маслото. Подправете с черен пипер. Гарнирайте със ситно нарязан лук.
Може да сервирате така или допълнително да запечете ястието във фурна като добавите настърган кашкавал до получаване на златиста коричка.
Коментари (0)
Вашият коментар