Напишете дума/думи за търсене

Пърженото пиле на Гордън Рамзи

Необходими продукти:

4 долни пилешки бутчета

4 горни пилешки бутчета

500 мл кисело мляко

олио за пържене

300 г брашно

1 ч.л. пушен червен пипер

1 ч.л. лют червен пипер

1 ч.л. чесън на прах

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Използвайте бутчета с кост и кожа от свободно отглеждани пилета. Поставете ги в купа и ги поръсете със сол и черен пипер. Сипете киселото мляко върху тях и хубаво ги оваляйте. Оставете бутчетата да постоят 30 минути /или цяла нощ/ в хладилник.

2. В дълбока чиния сипете брашното, пушения червен пипер, лютия червен пипер и чесъна на прах. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

3. Сипете 2 см. олио в дълбок тиган и го загрейте добре. Оваляйте бутчетата в брашнената смес без да ги изтръсквате от млякото. Пържете бутчетата 25-30 минути, от двете страни. Извадете изпържените бутчета върху кухненска хартия.

4. Поднесете пърженото пиле с трушия, например от селъри. за нея почистете 5-6 стръка селъри и ги нарежете на парчета под диагонал. Сипете ги в буркан. В тенджерка сварете марината от 300 мл вода, 150 г захар, зърна черен пипер, карамфил, синап, 2-3 с.л. бял винен оцет и сол. Залейте целината с горещия сироп и затворете буркана. Оставете трушията за известно време настрани.

Рецептата е на Гордън Рамзи и е предоставена от 24Kitchen.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X