Напишете дума/думи за търсене

Дотук с пролетната умора (+рецепта)

Запасите от серотонин – хормона на щастието, намаляват през зимата, защото производството му зависи в голяма степен от дневната светлина. Да не говорим, че през студените месеци имаме дефицит на витамини. Витамин D е доста понамалял в тялото заради недостатъчното слънце. Освен това витаминното ниво, което приемаме от зеленчуците и плодовете, със сигурност не е равно на това, което си набавяме през пролетта със същите тези хранителни продукти.

Ако направите дребни промени в хранителния си режим, със сигурност периодът на изтощение ще е доста по-кратък. Опитайте се поне една трета от ястията ви на ден да са плодове или зеленчуци.

Течна храна за енергия

Пийте два литра билков чай всеки ден поне няколко седмици. Избягвайте сладките и мазни храни, които ни правят още по-мудни.

Студените душове са доста освежаващи, па макар и неособено комфортни за кожата. Но със сигурност много бързо ви събуждат. Освен това масажите, сауната, разходките и няколко капки етерично масло в дома или във ваната ще прогонят пролетната умора.

3 хранителни добавки за сила:

Пчелното млечице е богато на витамини. То действа като природен тоник, който бори физическата и психическата умора.

Джинджифилът притежава детоксикиращо действие. Особено полезен при храносмилателни проблеми.

Годжи бери е вкусно лечение на пролетната умора. Богато на витамини и минерали, подобрява жизнеността, настроението и съня.

Витамини в буркан:

Липсата на витамин С и на желязо в организма води до летаргия, сънливост е понижена енергия. Предлагаме ви рецепта срещу пролетна умора.
Обелете 4 глави цвекло, 3 ябълки, 1 стрък целина и изтържете 4 моркова. Сложете ги в блендера, като прибавите и 1 лимон. След като ги накълцате добре, прибавете 5 с.л. мед и сока от 2 лимона. Разбъркайте добре и изсипете в буркан. Складирайте на студено място за 10 дни. Приемайте по 1 с.л. три пъти на ден, половин час преди хранене.

Женшен е известен адаптоген. Той повишава енергията, физическата и психическа активност.

Гуараната съдържа калций, магнезий, фосфор и калий. Подобрява паметта и настроението.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X