Напишете дума/думи за търсене

Направи си сам уют от дърво

„Промяна”, това е думата, която ви се върти в ума. Искате да освежите дома си, да внесете нещо ново в него, но да е безплатно и в същото време интересно и нестандартно. Най-добре си направете нещо сами, с помощта на съпруга или децата ви. Дървото е най-топлият и лесен за обработване материал, който ще внесе уют в дома ви. Как може да го моделирате?

Маса от кръгли плотове

Попитайте някой, който реже и продава дърва за огрев, дали не може да ви продаде 2-3 кръгли плота от ствола на дърво. Ако то е с по-широк диаметър, имате шанс да се сдобиете с по-обемиста холна маса, но ако е с по-тесен, тогава направете малка – за стаята на децата. Поставете плотовете един върху друг, но така че вторият и третият „етаж” да излизат леко встрани, за повече кокетност. Залепете ги един за друг с лепило за дърво, като може добавите и лак за блясък, въпреки че и без него холът ви ще се обагри с нов чар. Масата може да е направена само от един дървен пън, но за да стигне дома ви, със сигурност ще трябва да организирате няколко здравеняка, защото много ще тежи.

„Съчки събирам” за нова нощна лампа

Не се разделяйте със старата нощна лампа, а я „претапицирайте” с дървени клонки. Така ще си осигурите и приятна разходка в парка или в гората, за да съберете съчки. Няма значение дали са криви или прави – и в двата случая ще ви свършат работа. Подредете клонките около алуминиевия корпус на осветителното тяло и ги вплетете, залепете една за друга или ги увийте с хартиена лента или по-фино конопено въже. Ще видите, че и съседите ви ще поискат да им сътворите такова светещо чудо. Ако не искате да украсявате нощната си лампа, вземете една дървена поставка и направете подобна инсталация върху нея от прави или разклонени пръчки.

Поощрете детето само да направи своя моливник

И вие сте били дете и знаете, че вещите, които сами сте направили, са ви били най-скъпи и често сте ги ползвали. Вземете стария моливник или кутийка от безалкохолно, няколко кръгли „резени” дърво, лепило и покажете на детето си как да ги налепи едно до друго върху повърхността. В подобна украса облечете някоя саксия или ваза за цветя (ще ви свърши работа и алуминиева консерва) и така и малки и големи ще имате сходни любими вещи.

Поставка за ключове и съобщения

Тук вариантите за развихряне са от земята до небето. Най-лесно е да вземете една летва с дължина около 40 см и да я прикрепите към стената до входната врата. Боядисайте небрежно по-голямата й част с черна боя – все едно правите черна ученическа дъска, и я използвайте за съобщения към останалите членове на семейството. В десния край направете място за гъбата, с която ще триете съобщенията, а в левия прикрепете ваза със сухи цветя.

В долния край на летвата захванете за стената някакво сухо и леко дърво, което ще влезе в ролята на поставка. Кукичките за ключовете монтирайте където ви харесва. Подобна поставка може да бъде направена от корк с разнообразни форми, например риба, от дървени летви и какво ли още не.

Дървени чаши обличат аксесоарите за банята

Измислете задачка на половинката си или на вас самата да намерите няколко части от стебло с диаметър десетина сантиметра и височина, колкото чаша за чай или малко по-високи. Едното „пънче” дайте на любимия, за да ви пробие 4 отвора с дрелка или бормашина – в тях може да поставяте четките за зъби. Другите може да използвате за течен сапун, да поставите любимото гумено пате, с което се къпе детето ви, за украса и за каквото друго решите.

Старата рамка облича с романтика новата картина

На пазарите за стари вещи се намират интересни рамки с ретро привкус. А и цената им е добра. Вземете няколко и ги аранжирайте на стената в коридора, трапезарията или пък в спалнята. Ако дървото се е поолющило, ги боядисайте в един цвят или просто ги лакирайте. В тях може да поставите стари черно-бели снимки, забавни картини на смешни животни, нотен лист, писмо, написано с мастило, или да залепите мидички. Или пък да нарисувате нещо самите вие.

Къщичка за контакта

Контактите у дома сякаш имат притегателна сила за децата, затова се погрижете да ги обезопасите. Затворете ги с дървени вратички. Така хем няма да е грозно, хем новият ви аксесоар ще е еко, а не от пластмаса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X