Напишете дума/думи за търсене

Фитнес за имунната система

Добрата кондиция на имунната система зависи от четири важни фактора: хранене, прочистване на организма, движение и позитивни емоции. В следващите редове вижте как да я тренирате, за да ви служи добре.

Упражнение №1 - Здравословно хранене

Храните се с най-полезните витаминозни бомби. Стремите се да избягвате мазните и сладки изкушения. Организмът ви би трябвало да пращи от здраве, но вместо това често настивате, чувствате се уморени, липсва ви „горивото” за имунната ви система... С две думи на организма му трябва желязо. Желязото е основна съставка на хемоглобина и играе важна роля за снабдяването на кръвта с кислород (горивото, от което се нуждаят всички наши клетки и целият ни организъм). Повечето от нас обаче имат проблем с усвояването на желязото, макар да приемаме храни, богати на микроелемента. Проблем, с който се справя Шуслерова сол №3 железен фосфат. Благодарение на хомеопатичното си разреждане тя преминава през клетъчните мембрани и действа в самата клетка, за да може тялото по-добре да усвои желязото, което му подавате чрез храната.

Сол №3 подобрява концентрация, справя се с изтощението и ви връща енергията. Тя е особно небходима веднага, щом усетите симптомите на настинка.

Упражнение №2 - Прочистване на организма

Има различни начини да се освободим от натрупаните токсини и шлаки в тялото ни. Този момент се изпуска от много хора, но без него не можем да говорим за здрава имунна система. Детоксикиращите методи са най-различни – диети на плодови сокове, дни само на топла вода, сауна и т.н. Сауната е приятно преживяване, но така се изхвърлят само токсините от повърхностните слоеве на кожата. Диетите също имат повърхностен ефект, защото рязкото преминаване от един режим на хранене към друг стресира клетките и те не са склонни да се разделят с някои от веществата в тях. А черният дроб се нуждае от сериозна помощ, тъй като той е нашата пречиствателна станция. Добър вариант е сол №6 калиев сулфат. Тя помага в организма бързо да настъпят прочистващите процеси, дори и в черния дроб. Не забравяйте, че неизхвърлените токсини и болестотворни причинители са причината за появата на хроничните заболявания.

Упражнение №3 - Спорт

Тенис, фитнес, народни танци, разходка в парка... А какво правите, за да релаксирате след натоварената тренировка, как се борите с изтощението и мускулните спазми? Важно е да знаете, че за да има желания ефект след спорта организмът трябва пълноценно да релаксира. Активното движение е свързано с по-интензивно потене и загубата на важната за костите, мускулите, сърцето и мозъка сол №7 магнезиев фосфат. Нейният прием релаксира мускулите, помага на доброто настроение и има силно болкоуспокояващо действие при нужда.

Комбинацията за здрава имунна система

Идеалният вариант е да приемате тези 3 соли като комбинация. Сол №3 – сутрин, сол №7 - на обяд и сол №6 - вечер. Необходими са по 3 таблетки от всяка сол на ден поне 1-2 месеца преди грипния сезон.

Не сте забравили за доброто настроение, нали?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X