Напишете дума/думи за търсене

Как се сваля правилно спиралата за мигли

Спиралата трябва да не се размазва, да е дълготрайна, да не дразни очите и да се отстранява бързо. Такава е водоустойчивата маскара. Ефектът се дължи на силиконовите масла, които образуват защитен слой около миглите. Ако обаче прочетете на етикета съставки като тиомерсал, темиразон, никел и железен оксид, не купувайте спиралата, защото те предизвикват силна алергия. Водоустойчивият туш не се препоръчва за чувствителни очи.

Неправилното сваляне на туша може да доведе до разреждане на миглите. Той е дълготраен и това означава, че за почистването му е необходимо повече време. С тоалетно мляко не става, нужно е специално. Много фирми предлагат двуфазнни маслосъдържащи средства за сваляне на водоустойчив туш. Трябва добре на напоите тампона, да го задържите на ресниците за няколко секунди, за да разтвори маслото и да го отстраните. Демакиажът е в следния ред: за горния клепач - от вътрешния ъгъл на окото към външния, а за долния - в обратен ред.

Визажистите не препоръчват всекидневната употреба на водоустойчивия грим. Съветват да се ползва само преди плаж или басейн.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X