Напишете дума/думи за търсене

Писалка трие бръчки и петна по кожата

В нашето ежедневие химикалът е за писане, но колко по-приятно е да знаем, че има по-специален, който може да запълва бръчици по лицето, да изсветлява тъмни петна, да заличава белези от акне и да придава свежест и младост. Как работи новото творение на испанците обяснява козметикът и бюти тренер Цветелина Бита.

Първо се нанася крем вместо лека упойка
Все времето не ни стига за нищо и искаме да станем по-млади и красиви на мига. Най-сетне може да сме спокойни, че при терапията с бюти пен ефектът е бърз. Той се вижда с просто око в огледалото, което козметикът услужливо подава на всеки клиент, веднага след третиране на едната половина на лицето и шията. Така всеки има търпение да изчака обработването на другата зона. Времето за разкрасяване с дерма пен е 45-50 минути. А как преминава самата процедура? „Първо лицето се намазва със специален крем, който кара кожата да изтръпне, за да не се усеща болка при третирането с иглите на разкрасяващият химикал”, прави важно пояснение Цветелина Бита. Не се плашете от думата „игли”. След нанасянето на крема болка от влизането им в кожата няма. Усеща се само вибрацията от работата на машинката. И добре, че химикалът е снабден с игли, защото благодарение на тях коктейлите от полезни вещества влизат в дермата и освежават видимо лицето и шията.
След нанасяне на крема се изчакват 10 минути, за да подейства. След това лицето се почиства от крема и се минава със спирт или друг вид антибактериален серум за лице.

Коктейлите за лице са разнообразни
Идва ред на самата терапия, при която се нанасят вълшебните вещества, които се изтеглят със спринцовка от малко херметическо затворено шишенце. Течността е 5 мл, а на лицето са нужни не повече от 3 мл, за да светне с нов блясък. Коктейлите са с повече от една активна съставка. Може да се избере тип хиалуронова киселина за хидратация, хиалуронова киселина за запълване на бръчици, витамини за подхранване, биоревитализиращ коктейл или да се направи смес. Има и избелващ коктейл за изсветляване на тъмните петна по кожата. За изчезването им са нужни няколко процедури.


След като се изтегли количеството със спринцовката, се нанасят две линии от коктейла върху лицето и след това с бюти пена полезните съставки се вкарват в дермата. Правят се хоризонтални, вертикални и кръгообразни движения. Дълбочината, на която навлизат иглите (между 0, 25 мм и 1, 5 мм) съобразява козметикът в зависимост от дебелината на кожата.
Не се плашете, че се работи дълго с дерма пена. Нужни са само 10 минутки за разнасянето на супер коктейла. Първо се прави едната половина на лицето и шията и идва моментът на истината. Всеки получава огледало, за да види разликата между двете половини. „Така се запознава с лифтираната половина, запълнените бръчици, повдигнатото ъгълче на устните, изглаждането на околоочния контур и назолабиалните гънки над устните. Видим е и ефектът, който търсят повечето клиенти – скулите им се подчертават прекрасно”, обяснява Цветелина Бита.
За завършек на процедурата се нанася успокояваща маска от липа, тип антистареене или друга съобразена с кожата и необходимостта. Нанася се крем със защитен фактор и това е.

Нужни са 4-6 процедури
За да има ефект от терапията е добре да се направят 4-6 последователни процедури по една на седмица. А за поддържане може да се ходи веднъж на два месеца или два пъти на два месеца. След процедурата лицето е леко зачервено от засиленото кръвообращение, но до час отшумява. Важно е 24 часа след излизането от салона да не се ходи на море, басейн, сауна, парна баня, солариум.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X