Напишете дума/думи за търсене

Да си женен за егоцентрик. И това си има цака!

Его може да е малка дума, но е с гигантски заряд и със сигурност може да види сметката и на най-грижливо отглеждания брак. То е най-големият бент за свободния приток на любов и хармония и е виновно за доста от битките в семейството. Егото често е деструктивна емоция, която понякога замърсява логичното мислене и реакция. Ако то доминира калейдоскопа от останалите човешки чувства, със сигурност нещата между партньорите в един момент ще започнат да циклят.

Но и то като всяко нещо на света си има своя препъникамък.

И жените, и мъжете имаме его, но определено това на господата е доста по-обилно. То е ковано, тъкано, отглеждано през вековете, програмирано е директно в мозъците им. Имало е време, в което мъжете са се състезавали за главата на най-голямата мечка или кой ще избута останалите с лакти за титлата на най-добрия воин. Сега се избутват в предните редици за ъглов кабинет на по-горните етажи или пък се пъчат със сила на спортните арени. На нас може и да ни изглежда ненужно цялото това перчене, но в техния свят нещата често опират до това да се чувстват достойни за уважение.

Мъжкото его е сложно, но и то си има цака. Сложността му идва от комбинацията между невероятната мощ и чувствителната сила, които са събрани в него. Жените често имаме склонността да се подиграваме колко огромни могат да бъдат размерите му. Истината обаче е, че егото им е доста нежно.

Най-егоцентричните господа са най-несигурни

Мъжкото его има настървен апетит. Колкото повече го храните, толкова повече се увълчва. Научете се как работи мъжкото его, с какво се храни и го впрегнете във ваша полза. От време на време го изчетквайте, защото суетата е неговото гориво, но и неговата слабост. Веднъж разбрали слабостите на егото, му давайте само и единствено здравословна храна. Гладът на егоцентричните хромозоми е движещата му сила, но една единствена дума с тон, който не показва преклонение пред мъжката царственост, за секунда може да го изпрати в дупка по-дълбока от онази, в която се криеше Осама бин Ладен. Мъжкото его е уязвимо, особено когато критиката идва от жена, на която държат. Това може да смели за нула време напереността им.

Жените имаме по-голямо влияние върху мъжете, отколкото те си мислят

Наистина всичко е натъпкано там, в онези първи години от живота ни. Най-важният период от развитието на момчетата е през първите им пет години. Време, в което получават самочувствието си от техните майки. Да, чичко Фройд е доста мразен и обичан и много от теориите му са оспорени, но е бил категорично прав в поне една – докато момичетата може и да решим да приличаме на майките си, когато пораснем, то момчетата определено се опитват да я направят горда през целия й живот. Нещо, което несъзнателно проектират и в любимите си жени.

Така че, ако ви е писнало от самохвалството на съпруга ви, приложете една доста простичка, но ефикасна хватка. Той ще престане с хвалебствията по собствения си адрес в момента, в който започнете да му обяснявате колко голяма работа е. Мъжете имат по-голяма нужда от потупване по рамото, а на нас ни трябва някой, който на секундата и без мрънкане да смени крушката в банята. Така че нашите малки хвалби дават велика сила на нас и задоволено его за благоверните ни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X