Напишете дума/думи за търсене

Инхалацията – най-безвредният начин да помогнем на дишането си

Днес, когато все повече се говори, че лекарствата не само помагат, но и вредят, ние ви предлагаме да се обърнете към алтернативните начини на лечение и по-точно към инхалацията. За разлика от някои други средства от народната медицина, инхалацията се приема от съвременните лекари и се препоръчва за малки и големи пациенти със заболявания на дихателните пътища.

Инхалационната терапия е един от най-старите начини за лечение на широк спектър от заболявания, като за някои от тях е и най-ефективен. Специалистите смятат, че инхалациите помагат най-много при остри респираторни заболявания, когато симптомите включват сухота на лигавицата на носоглътката, кашлица, дразнене в гърлото.

Инхалациите, които правеха нашите баби, не са толкова ефективни, колкото ако си купите домашен инхалатор и провеждате редовно солна терапия. Тя е невероятен помощник при всякакви дихателни проблеми и може да се ползва от малки и големи.

Благодарение на свойствата си солните кристали спомагат за извличането на секретите и вредните бактерии от организма. По този начин дихателните пътища се прочистват и дишаш по-леко и по-свободно. Използва се за облекчаване на заболявания на дихателната система, астма, алергии, силна кашлица, хъркане, хронични белодробни заболявания, бронхит, сенна хрема, настинка, ринит.

Днес вече може да си купите инхалатор на приемлива цена - от 60 до 200 лв. Ето и някои от ефектите на домашната инхалация:


• Намалява неприятните симптоми на астмата;
• Намаляване на проблемите със синусите;
• Подобряване при алергии срещу полени, облекчава реакцията към цветен прашец и други подобни симптоми;
• Облекчаване на упорита кашлица, задух, хъркане;
• ХОББ, бронхит, емфизем;
• Затруднено дишане, предизвикано от замърсен въздух или тютюнопушене;

Ако в семейството ви има малко дете или човек с астма, инхалаторът е направо задължителен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X