Напишете дума/думи за търсене

Лицето обича шоколад

Обичате го, обожавате го, хапвате го с удоволствие и за удоволствие. Споделяте го щедро с приятели и любими хора или тайничко се отдавате на насладата, клекнали виновно в килера на загасена лампа. Проявете малко щедра великденска саможертва, доставете радост и на кожата си.

Много дами вярват, че хапването на шоколад води до омазняване на кожата и респективно я прави склонна към акне. Не е задължително обаче шоколадът да бъде провъзгласен за враг на красотата. Редица козметични продукти и процедури включват сладкото изкушение в менюто за разкрасяване на кожата. И има защо.

Черният шоколад е мощен антиоксидант, който забавя процесите на стареене на кожата. По-силен е от боровинките, гроздето, бадемите. Ефективен е в борбата с бръчките и петната по кожата, подобрява еластичността и е доказано средство срещу целулита. И ако смятате, че е живо престъпление да разхищавате безценния източник на щастие, като го намажете на лицето си, вместо да го изядете, помислете за приличното количество витамини, калий, магнезий, цинк, желязо и калций, с които може щедро да нахраните кожата си. Пък и кой е казал, че е забранено да похапвате от вкуснотията, с която сте решили да изплашите пачия крак и релефа по челото?

Шоколадът овлажнява сухата кожа. Заради съдържанието на какаово масло. Прави я по-мека и в същото време улеснява ексфолирането на мъртвите клетки. По този начин освобождава път на новата млада и здрава кожа. Добре снабдената с влага суха кожа е по-сияйна, но и по-еластична, а това означава по-малко бръчки.

Затова отчупете парченце сладост в името на красотата. И забъркайте вкусна маска за лице в домашни условия, ако имате малко време и желание да експериментирате. Маската е подходяща за нормална – немного суха, немного мазна кожа и без сериозни проблеми като акне. Необходимите продукти са 1/3 ч.ч. черен разтопен шоколад, 3 с.л. сметана, 1/4 ч.ч. мед, 2 с.л. кафява захар. Разбъркайте добре и нанесете с масажни движения на добре почистено и подсушено лице. Оставете да действа 10-15 мин и изплакнете с хладка вода.

Шоколадова терапия може да направите и за косата. Намачкайте един банан, добавете разтопен черен шоколад в количество според дължината на косата и лъжица пчелен мед. Смесете добре и нанесете. Оставете да подейства за 15 мин и изплакнете с хладка вода. Ако чувствате необходимост, измийте след това косата с шампоан.

А сега е време да се усмихнете, имате по-красива кожа и коса и няколко останали парченца какаова радост за десерт!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X