Напишете дума/думи за търсене

Забраниха голфа и любовниците на китайските чиновници

Как да се накарат чиновниците да спазват необходимата скромност и да спазват необходимия морал в семейния живот? Ръководството на Комунистическата партия на Китай предприе нов опит да регламентира тези детайли в служебното и извънслужебното поведение на „слугите на народа“, пише „Росийская газета“, цитиран от "Фокус". 

Ако се обърнем към историята, пръв за скромност и честност на управляващата класа говори още Мао Дзедун- написан от него лозунг „Слава на народа“ украсява главния вход към правителствения квартал в центъра на Пекин. През 2010 при предишния генерален секретар на партията Ху Дзинтао бяха приети „Правила по запазването на честната политическа деятелност на ръководителите на Китайската комунистическа партия“- според тях чиновниците не трябва да получават скъпи подаръци, да посещават за чужда сметка увеселителни заведения, да се занимават с различни форми на бизнес и други.

Китайският президент Си Дзинпин, обявявайки борбата с корупцията като един от приоритетите на своето управление, реши да обнови по-рано съществувалите документи. Сега на чиновниците е забранено да играят голф, да се отдават на чревоугодие и да изневеряват на своите жени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X