Напишете дума/думи за търсене

Къде с децата в София през уикенда

Кадър от детската постановка "Барон Мюнхаузен"

24 ОКТОМВРИ, СЪБОТА

"ЖАБОКЪТ ПРИНЦ"

16,30 ч

Столичен куклен театър - Салон "Гурко"

София, ул. "Гурко" 14

"Жабокът принц" е комична, романтична и наивно-смешна история за една разглезена и своенравна принцеса, която целунала жабок и той се превърнал в красив принц. Постановката е по Братя Грим, музикалната адаптация е по музика на В. А. Моцарт. Правят я Нелла Хаджиева, Мими Йорданова, Ивет Лазарова, Стефан Димитров.

"СНЕЖНАТА КРАЛИЦА"

10,30 ч, 12,00 ч

Столичен куклен театър - Салон "Гурко"

София, ул. "Гурко" 14

"Снежната кралица" е приказка за обичта и приятелството, за доброто и злото, за разума и силата на чуствата. Вълшебната история на Кай и Герда ще пренесе малките зрители в удивителен приказен свят, за да им покаже, че никой не може да бъде по-силен от този, който носи вярата и любовта в сърцето си.

Постановката е по Х. К. Андерсен. С куклите на Свила Величкова са Галя Савова, Георги Стоянов, Димитър Тодоров, Елза Лалева, Христо Димитров, Цветослава Симеонова.

"БАБИНАТА ПИТКА"

11,00 ч, 12,30 ч

Театър "Възраждане"

София, пл. "Славейков" 4, Столична библиотека

Поредица от приключения, в които децата се срещат с Шаро и Петльо, Мецана Зла Грозана, Добринка и Глезанчо и ще си направят някои важни поуки. Режисьор е Георги Г. Георгиев. С Мариана Жикич, Георги Златарев, Даниел Цочев, Ивет Радулова, Мара Чапанова, Мария Никоевска, Донка Аврамова-Бочева, Анатоли Лазаров, Христо Ботев, Ивет Радулова и специалното участие на Мими Иванова.

"БАРОН МЮНХАУЗЕН"

11,00 ч

Театър "Ателие 313"

София, ж.к. "Красна поляна", бул. "Възкресение", срещу ч-ще "Св.Св. Кирил и Методий", до бл. 7

Разказвайки своите чудни фантазии, Барон Мюнхаузен сякяш не приема реалния свят. Но със своите истории помага на едно малко момиченце – Роси, да реши важен проблем, който измъчва душата му. Постановката е по Рудолф Ерих Распе. Драматизацията е режисурата са на Славчо Маленов. С Росица Спасова, Георги Спасов.

"КАРЛСОН, КОЙТО ЖИВЕЕ НА ПОКРИВА"

11,00 ч

Младежки театър "Николай Бинев"

София, бул. "Дондуков" 8

Постановка по романа на Астрид Линдгрен. С Герасим Гергиев, Никола Стоянов, Светослав Добрев, Ярослава Павлова, Николай Луканов, Зорница Маринкова, Александър Хаджиангелов, Лилия Гелева.

"КОНЦЕРТ ЗА БЕБОЦИ"

11,00 ч

Национална опера и балет

София, ул. "Врабча" 1

Софийска опера и балет отваря вратите си за най-малките – бебета и деца до 3-годишна възраст, с концертите си с класическа музика. Екстрите са уютна обстановка, най-добрите детски музикални педагози, чай и бебешки бисквити. Режисьор е Юлия Кръстева, диригент -  Борис Спасов.

"ПЕПЕЛЯШКА"

16,00 ч

Национална опера и балет

София, ул. "Врабча" 1

Едноактен балет-приказка по музика на Сергей Прокофиев. Балетът за деца ще оживее на малката сцена по хореография и режисура на Риолина Топалова. Хореографката проследява действието по приказката на Шарл Перо, като в нейното решение всички герои са добри. Единствено в образа на мащехата е запазено оригиналното виждане на автора. Двете сестри ще бъдат пресъздадени като контрастни образи, но те не са лоши – конфликтът идва единствено от амбициите на тяхната майка. Прелестната Пепеляшка ще спечели сърцето на Принца и всичко останало ще бъде както в приказката с щастлив край.

"ХЕНЗЕЛ И ГРЕТЕЛ"

11,00 ч

Национална опера и балет

София, ул. "Врабча" 1

Опера-приказка от Енгелберт Хумпердинк. Режисьор е Юлия Кръстева. С участието на Петя Петрова/Росица Павлова-Инджева, Антония Иванова/Мария Павлова, Антон Радев/Кръстан Кръстанов, Румяна Петрова/Юлиана Иванова, Николай Иванов.

"МИМИ СРЕЩУ КАШЛЮСМРЪК"

16,00 ч

Essence Center

София, ул. "6-ти септември" 37

Забавна, щура и смешна история за това как малкото Миме побеждава лошия вирус Кашлюсмрък с помощта на вълшебната фея Мама Натура и нейните джудженца – шишенца. Представлението е подходящо за деца от 2 до 10 години. Входът е свободен. А най-хубавото е, че след него пиенето на лекарства ще е като детска игра – буквално. Сценарият е режисурата са на Здрава Каменова, куклите - на Мария Банова, музиката е написана от Димо Стоянов – ПИФ. С Юлия Коларова, Яна Огнянова, Мария Петкова.

"ЯН БИБИЯН"

19,00 ч

Театър "София", голяма сцена

София, бул. "Янко Сакъзов" 23А

Ян Бибиян - първият екшън в българската литература - неочаквани обрати, прескачане в друга реалност, необуздани танци на дяволи, омагьосани красавици, съвременна музика, летене. Това е приказка за палавото момче Ян Бибиян, което извършва много бели и за наказание попада при дяволите. Срещайки се с наистина страшните и зли дяволи и лукавия маг Мирилайлай в подземния свят, той преживява своя катарзис, пречиства се и излиза от приключението много по-добър. Сьс своята свобода той връща щастието и на други омагьосани същества.

Постановката е по романа на Елин Пелин. С Борис Георгиев, Николай Върбанов, Николай Димитров, Симона Халачева, Юлиян Малинов, Юлиян Рачков.

25 ОКТОМВРИ, НЕДЕЛЯ

"ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА"

11,00 ч, 12,30 ч

Театър "Възраждане"

София, пл. "Славейков" 4, Столична библиотека

Постановка по приказката на Шарл Перо. Режисьор е Георги Георгиев, музиката е на Развигор Попов. Със Зорница Маринкова, Татяна Захова, Даниел Цочев, Виолета Донева, Мариана Жикич, Роберт Янакиев, Ивет Радулова, Харитина Агопян, Яна Кузова.

"ЯН БИБИЯН И ДЯВОЛЧЕТО ФЮТ"

17,00 ч

Театър "Възраждане"

София, пл. "Славейков" 4, Столична библиотека

Ян Бибиян и дяволчето Фют

Премиерата на едно от най-емблематичните детски произведения в българската литература ще пренесе малките почитатели на театъра в приказния свят на едно палаво момче, приело дружбата с дяволчето Фют, с което се впускат в извършването на невъобразими пакости. Попаднал в долния свят, малкият Ян Бибиян осъзнава, че е жертва на пъклен заговор и именно на него е отредено да влезе в схватка със силите на омагьосаното царство. Постановката е от Христо Ботев Станчев. С куклите са Димитър Захариев, Яна Кузова, Роберт Янакиев, Анатоли Лазаров, Ивет Радулова, Христо Ботев.

"КЛОУНЪТ И НЕГОВИТЕ ДЕЦА"

11,00 ч

Театър "Ателие 313"

София, ж.к. "Красна поляна", бул. "Възкресение", срещу ч-ще "Св.Св. Кирил и Методий", до бл. 7

Само куклите могат да бъдат толкова наивни и смешни, толкова самоуверени и непохватни, толкова чистосърдечни и обичливи, колкото техния баща - Клоуна! Постановка на Петър Пашов и Жени Пашова. С Георги Спасов и Росица Спасова.

"ПИНОКИО"

11,00 ч

Младежки театър "Николай Бинев", голяма зала

София, бул. "Дондуков" 8

Възможно ли е днес от едно парче дърво да стане истински човек? Пинокио отдавна е надхвърлил националните граници на своята родина и е станал част от световната култура. 

Драматизацията е на Рафаело Лаваня, преработката и стиховете - на Рада Москова. Музиката е на Борис Карадимчев. С куклените актьори Александър Хаджиангелов, Ярослава Павлова, Зорница Маринкова, Юлиян Петров, Севар Иванов, Павел Иванов.

"МИМИ СРЕЩУ КАШЛЮСМРЪК"

11,30 ч

Essence Center

София, ул. "6-ти септември" 37

Забавна, щура и смешна история за това как малкото Миме побеждава лошия вирус Кашлюсмрък с помощта на вълшебната фея Мама Натура и нейните джудженца – шишенца. Представлението е подходящо за деца от 2 до 10 години. Входът е свободен. А най-хубавото е, че след него пиенето на лекарства ще е като детска игра – буквално. Сценарият е режисурата са на Здрава Каменова, куклите - на Мария Банова, музиката е написана от Димо Стоянов – ПИФ. С Юлия Коларова, Яна Огнянова, Мария Петкова.

"ПИТЪР ПАН"

11,00 ч

Театър "София", голяма сцена

София, бул. "Янко Сакъзов" 23А

Театър "София" за първи път в България представя мюзикъла "Питър Пан" от известния британски композитор Пиърс Чатър Робинсън по известната творба на Джеймс Матю Бари. Питър Пан  е момчето от приказната страна Невърленд, което отказва да порасне. То кръстосва шпага с пиратите на злия капитан Хук, изживява лудата тръпка от летенето и магията на първата целувка.

Режисьор е Бисерка Колевска, сценография - Свила Величкова. С Борис Георгиев, Йоанна Темелкова, Лора Мутишева, Мартин Гяуров, Николай Върбанов, Николай Димитров, Росен Белов, Симона Халачева, Юлиян Малинов, Юлиян Рачков и с участието на студенти от театрален колеж "Любен Гройс".

"ШУМЪТ НА ВЪРБИТЕ"

11,30 ч

Сатиричен театър "Алеко Константинов", голяма сцена

София, ул. "Стефан Караджа" 26

Тази детска класика ще бъде поставена за първи път у нас на сцената на Сатирата. "Шумът на върбите", написана от британеца Кенет Греъм през далечната 1908, първоначално е събирала прах по витрините на Викториански Лондон. След умелата драматизация на романа от Алън Милн (авторът на Мечо Пух) през 1929, тя набира скорост и оттогава е забавлявала милиони деца с приключенията на Къртичко, Жабока и Господин Плъх край бистрата река в гората. Книгата рисува един миролюбив и бодър свят, изпълнен с детска енергия и добронамерен хумор, истински приятелства и любов към всяко камъче. Екипът на театъра, воден от Здравко Митков, го пресъздава картина по картина с много въображение и топла обич към децата.

С участието на Пламен Великов, Светломир Радев, Михаил Сървански, Явор Борисов, Мартин Каров, Йорданка Стефанова, Кирил Ефремов, Пламен Сираков, Жанет Иванова, Нона Йотова, Александра Сърчаджиева и студентите от НАТФИЗ: Бистра Окереке, Василена Кънева, Поля Йорданова, Стефан Петров, Давид Крумов, Антоан Петров.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X