Напишете дума/думи за търсене

Блатечки започва да рекламира “Съдилището” в Щатите

Асен Блатечки в "Съдилището" на фона на наградите в Индианаполис

В неделя в 6 сутринта Стефан Командарев се обажда на свои приятели в София, за да им каже, че филмът “Съдилището”, на който е режисьор, а оператор е Красимир Андонов, е избран от общо 17 000 заглавия и е спечелил голямата награда, както и $ 45 000 от кинофестивала Heartland в Индианаполис.

Режисьорът е в Щатите от миналата седмица. Там работи по рекламната кампания на лентата, която е българското предложение за “Оскар” в категорията чуждоезичен филм.

Кинофестивалът в Индианаполис е много престижен и със сигурност има тежест в избора на всички 5873 членове на филмовата академия, които реално гласуват за наградите “Оскар”. Част от тях, присъствали на церемония в събота вечерта, са обещали да дадат гласа си именно за българския филм.

Стефан Командарев (по средата на снимката) с наградата си от САЩ
Стефан Командарев (по средата на снимката) с наградата си от САЩ

“С паричната награда ще си помогнем много тук, защото ще можем да си позволим повече прожекции в Лос Анджелис и по-голяма реклама. Освен това в Индианаполис имаше доста членове на академията, които дойдоха да ни поздравят лично, което означава, че говоренето за филма започна”, разказа Командарев от САЩ.

За да му помогне в рекламната кампания, при него отива и Асен Блатечки, който играе главната роля във филма. Актьорът ще лети на 9 ноември, за да може да присъства на някои от прожекциите и да присъства на пресконференциите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X