Напишете дума/думи за търсене

БНТ прави фотоконкурс за детската Евровизия

Кадри, които да показват красотите на България. Ето с такава идея БНТ организира фотоконкурса “Открий България със снимка и я покажи на всички” като част от подготовката за финала на детската Евровизия.

В него няма ограничения пред участниците. Те трябва да заснемат природна или културна забележителност, предмет, автентична българска традиция или народен обичай. Но на кадъра трябва да присъства и самият ѝ автор, както и фотосът да бъде публикуван в социалните мрежи фейсбук или инстаграм. Крайният срок за участие е 11 ноември.

“Стартирахме този конкурс в желанието си да обединим активните хора на България около едно позитивно послание и да им дадем възможност да изразят възхищението и гордостта си от родната си страна”, обясни изпълнителният директор на детската Евровизия Йоана Левиева-Сойер.

Жури от 14 членове ще оценява снимките, а петте, събрали най-много точки, ще спечелят по 2 билета за финала на песенния конкурс. Той ще бъде на 21 ноември в зала “Арена Армеец”. В него ще участват представители на 17 държави. От българска страна това ще е 12-годишната Габриела Йорданова.

Водещата на концерта Поли Генова ще говори през цялото време на английски, какъвто е утвърденият регламент на Европейския съвет за радио и телевизия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X