Напишете дума/думи за търсене

Къде с децата в София в събота и неделя?

Популярни актьори ще въведат децата в света на Моцарт. Диригент на спектакъла - Максим Ешкенази

Хелоуин партита със свободен вход,

Диригентът Максим Ешкенази кани на среща с Моцарт в зала "България"

31 октомври, събота

Дeтcкият пpaзник зa Bcи Cвeтии в ЅkуСіtу Маll от 17 ч.

Maлчyгaнитe щe pиcyвaт, oцвeтявaт и твopят, щe ce cъcтeзaвaт в paзлични игpи, щe ce мacкиpaт в пpизpaчния Fасе Раіntіng кът, a oнeзи, кoитo пpиcтигнaт, oблeчeни в пpeдвapитeлнo пoдгoтвeни кocтюми, щe yчacтвaт в Xeлoyинcкoтo дeфилe, в кpaя нa кoeтo нaй-aтpaктивнo мacкиpaнитe дeцa щe пoлyчaт нaгpaди. Пapтитo щe зaвъpши c дeтcкa диcкoтeкa и пoдapъци зa вcички.

Хелоуин в мол Bulgaria Mall от 12 до 18 ч.

Oмaгьocaният мoл Вulgаrіа Маll щe пocpeщa мaлки и гoлeми тaлacъми, вeщици, мaгьocници и дpyги cтpaшни гepoи. Cтpaxoвити пecни щe пoдбиpa DЈ Mapтeн. Лaкoмcтвa, игpи и изнeнaди щe пoднacят мaгьocникът АndrеаЅ и Инcпeктop N-ЈОY.

Филиaл „Cepдикa” нa Cтoличнa библиoтeкa от 12 ч,
yл. „Cepдикa” 1

Елaтe мacкиpaни и cтpaшнo oблeчeни и ce включeтe в нaдпpeвapaтa зa нaй-opигинaлeн кocтюм зa Xeлoyин. Пoбeдитeлитe щe cи тpъгнaт c нaгpaди.

Paradise Center от 12:00 и 19:00 ч.

Изнeнaди зa дeцa, pиcyвaнe нa лицa, cнимки и кocтюми, oт 12 ч, нa eт. +1, нaд Цeнтpaлeн ceвepeн вxoд. Както и кoнцepт нa xип-xип изпълнитeлят Aтaнac Koлeв, oт 19 ч, нa Boднa cцeнa.

Meгa Moл Coфия

Meждy 12 и 20 ч, пpикaзнaтa вeщицa щe paздaвa лaкoмcтвa нa дeцaтa, мacкиpaни зa Xeлoyин. Oт 15 дo 18 ч. щe пpoтeчe твopчecкa paбoтилничкa, в кoятo вcякo дeтe щe cи изpaбoти мacкa зa Xeлoyин. Пpeмepeтe cили и в зaбaвнa игpa. 13 тикви щe бъдaт cкpити из цeлия тъpгoвcки цeнтъp. Oнeзи, кoитo имaт нaй-cилeн oткpивaтeлcки нюx и ycпeят дa нaмepят cвoятa тиквa фeнep, щe пoлyчaт нaгpaдa cпeциaлeн Xeлoyин ceт cъc cлaдки изкyшeния cлeд кaтo зaнecaт нaxoдкaтa cи нa бюpo „Инфopмaция”.

Дeтcки oтдeл нa Cтoличнa библиoтeкa от 11:00 ч.

A мoжe ли дa cъчeтaeм Xeлoyин c Дeня нa бyдитeлитe? Събитието е „Cтpaшни пpикaзки зa бeзcтpaшни читaтeли”, където малките ще могат да пoчeтат книжни и да пocлyшат пpикaзки, a cлeд тoвa пpикaзницaтa Baл Cтoeвa щe им пoкaжe кaк дa cи нaпpaвят гpyзyлaшкa мacкa зa Xeлoyин.

Други забавления

"Жълто"

10,30 ч.

Театър "Възраждане"

София, пл. "Славейков" 4, Столична библиотека

„Жълто” е най-новият спектакъл в репертоара на Театър Възраждане насочен към най-малките зрители и техните родители. „Жълто” е съобразен с препоръките и указанията на професионален детски психиатър и цели да стимулира чувствителността и емоционалността на най-малките, като едновременно с това полага основите на естетическото им възпитание. Възприятията на едно дете и формирането на вкус и отношение към изкуството в неговата по-късна възраст се базират на това, до което то се докосва в първите години от своя живот. Ето защо Жълто е една добра възможност за родителите да срещнат своите деца с театъра по най-адекватен и смислен начин, изцяло отговарящ на нуждите им. С участието на Десислава Минчева.

"Златка, Златното момиче"

10,30 ч и 12,00 ч

Столичен куклен театър- Салон "Гурко"

София, ул. "Гурко" 14

Известната народна приказка е поднесена като атрактивен фолклорен спектакъл от ритми, звуци, песни и танци. С участието на Галина Савова, Нелла Хаджиева, Венцислава Асенова, Христо Димитров.

1 ноември, неделя

В своя четвърти сезон "Фортисимо Фамилия" продължава традицията за концерти, които ще срещнат децата и техните родители с известни композитори и любими музикални шедьоври. Първата "музикална среща" ще бъде с Бетовен в концерта "Бетовен и малкия Ото". На 1 ноември Малкият Ото ще се срещне с великия композитор, а какво ще си кажат, ще бъде изненада за зрителите.

Децата ще се запознаят не само с музикалното творчество на Бетовен, но и ще научат много интересни факти от живота му. Водени от приказния герой Малкия Ото, малчуганите ще бъдат изпратени назад във времето, когато е живял великият композитор. Там обаче се крият и много изненади, които малчуганите ще открият заедно с Малкия Ото.

Когато към всичко това прибавим присъствието на диригента Максим Ешкенази, солистите от Софийска филхармония и актьорите Станимир Гъмов и Герасим Георгиев - Геро, се получава много забавна история, озвучена с прекрасната музика на Моцарт. Сценарист е Александър Чобанов.

Заповядайте на началото на един нов цикъл за нас, в който децата ще бъдат потопени в света на най-великите композитори – началото е с Моцарт на 1 ноември в зала “България” от 11,30 часа.

През последните три години инициативата на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация "Америка за България" и в партньорство със Софийска филхармония, успя да запознае близо 30 000 деца с музикалните инструменти от състава на симфоничния оркестър, както и да ги срещне със знакови музикални произведения.

Няколко събития с много награди и изненади чакат децата на Хелоуин в големи вериги магазини. Входът е свободен.
Няколко събития с много награди и изненади чакат децата на Хелоуин в големи вериги магазини. Входът е свободен.

"Фортисимо фамилия" е програма от музикално-образователни концерти, съобразени с възрастта на децата, поднесени по достъпен начин, за да се превърне всеки един от тях в необикновено приключение.

"Фортисимо фамилия" е програма, основана от Максим Ешкенази и подкрепена от фондация "Америка за България". Билетите за Камерна зала са на цена 7 лв., за зала "България" на цена 8 лв., и вече са в продажба на касата на концертен комплекс "България", ул. "Аксаков" №1.

Резервации онлайн на www.SofiaPhilcharmonie.bg, телефон за резервации: 02 987 76 56, работно време на касата: 09,00 - 20,00 ч.

"Кой има магарешки уши?"

10,30 и 12,00 ч.

Столичен куклен театър - Салон "Гурко"

София, ул. "Гурко" 14

В Града на куклите всичко е като в нашия град. Там има шарени къщи, симпатични кучета, мърморещи съседи и весели деца. Ани, Фани, Иво и Наско също обичат игрите, шегите и ваканциите. Случва се, обаче, съвсем без да искат, в смях и закачки да спукат балона на Наско. Не просто балон, а любимият му балон. И уж да отмъсти, и уж на шега, Наско започва да прави разни неща, които не са съвсем хубави. Познато, нали? Но докъде може да стигне едно безобидно отмъщение?

С участието на Венцислава Асенова, Мая Бежанска, Сивина Сивинова, Румен Угрински, Станимир Гъмов/Иван Христов.

"Трите прасенца"

11,30 ч.

Театър "Ателие 313"

София, ж.к. "Красна поляна", бул. "Възкресение", срещу ч-ще "Св.Св. Кирил и Методий", до бл. 7

Трите прасенца да мното непослушни в нова трактовка на популярната приказка.
Трите прасенца да мното непослушни в нова трактовка на популярната приказка.

Класическата приказка за трите прасенца се разказва на принципа на пъзела. С активното участие на децата артистите започват сглобяването му. Всичко върви добре, но неочаквано главните герои, прасенцата, отказват да строят къщичка. Те искат само да си играят. Но нека да видим какво ще се случи... Участват Мая Димитрова и Митко Димитров.

"Спящата красавица"

11 ч, Голяма зала

Младежки театър "Николай Бинев"

София, бул. "Дондуков" 8

Театрална постановка за деца по Шарл Перо с участието на Лилия Гелева, Зорница Маринкова, Светослав Добрев, Мариана Миланова, Николай Луканов, Елена Бърдарска, Александър Хаджиангелов, Гергана Христова, Виктория Лакова.

Ще се събуди ли Спящата красавица? Децата ще видят в нова светлина приказката на Шарл Перо в постановката  на Младежкия театър.
Ще се събуди ли Спящата красавица? Децата ще видят в нова светлина приказката на Шарл Перо в постановката на Младежкия театър.

Светът е вълшебство
И ти си причина
Магия велика
Във него да има

Във себе си вярвай
И вярвай в мечтите
Звездите не искат
От нас да са скрити

От приказка вяра
Щом носиш в сърцето,
Със нея ще стигнеш
Ти много далеко...

"Питър Пан"

11 ч

Театър „София”

София, бул. "Янко Сакъзов" 23А

Питър Пан
Питър Пан
Театър „София“ за първи път в България представя мюзикъла „Питър Пан“ от известния британски композитор Пиърс Чатър Робинсън по известната творба на Джеймс Матю Бари. Елате в чудния свят на Питър Пан – момчето от приказната страна Невърленд, което отказва да порасне. То кръстосва шпага с пиратите на злия капитан Хук, изживява лудата тръпка от летенето и магията на първата целувка. Мюзикълът на Театър „София“ завладява с красиви костюми, романтични дуели на пиратски кораб, мелодични песни и великолепни актьорски изпълнения. Участват: Антон Григоров, Йоанна Темелкова, Лора Мутишева, Мартин Гяуров, Николай Върбанов, Николай Димитров, Росен Белов, Симона Халачева, Юлиян Малинов, Юлиян Рачков.

„Вълшебна флейта” за деца. Опера от Волфганг Амадеус Моцарт

11 ч

Национална опера и балет

София, ул. "Врабча" 1

Младият принц Тамино попада в гората и е нападнат от една змия. Уплашен, принцът побягва, но змията бързо го настига и той пада в безсъзнание. Появяват се Трите дами на Царицата на нощта и с вълшебните си копия убиват змията. Тамино идва на себе си, разбира че е спасен и горещо им благодари. Те му показват портрета на Памина, дъщерята на Царицата на нощта. В миг Тамино се влюбва в красивата девойка. Приближава се веселият ловец на птици Папагено. Дамите дават на Тамино вълшебна флейта, а на Папагено - чародейни звънчета, които да ги пазят от опасности. Тамино и Папагено тръгват да търсят Памина. От режисьорката Юлия Кръстева, диригентът Борис Спасов и художничката Христиана Михалева е създадена адаптирана версия за деца. Действието е съсредоточено и динамично, сюжетът е пресъздаден с много хумор и настроение, главните герои са представени с най известните си арии и ансамбли. Сблъсъкът на добрите и зли сили, приятелството и любовта са в основата на спектакъла, от който струи много радост, светлина и оптимизъм.

Операта "Вълшебната флейта" е адаптирана за най-малките.
Операта "Вълшебната флейта" е адаптирана за най-малките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X