Напишете дума/думи за търсене

Тиквен пай с орехи

Необходими продукти:
2 яйца
2 ч.ч. сварена тиква
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
1 ч.ч. орехи

за тестото:

1/2 ч.ч. масло
1 ч.ч. брашно
1 баклувер
1 ванилия
4 с.л. прясно мляко (вода)

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното и маслото в голяма купа. Тестото трябва да стане на трохи. За да се получи тесто, прибавете към него 4 с.л. прясно мляко (или вода), като размесвате постепенно с вилица. Омесете тестото с ръце, докато стане на топка, ако е необходимо добавете още 1 с.л. мляко, тестото трябва да е меко и пластично.

2. В купа смесете яйцата, тиквата, захарта и канелата. Разбъркайте добре. Разстелете тестото в кръгла тавичка за печене и отгоре изсипете тиквената смес и счуканите на едро орехи.

Печете на 200 градуса 40-50 мин. Проверете с клечка за зъби дали сладкишът е готов.

Сладкишът се поднася охладен, може да го украсите със сметана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X