Напишете дума/думи за търсене

Пиле с кашу

Необходими продукти:

2 бр. пилешки гърди
1 г царевично нишесте
20 мл бяло вино
1 мл соев сос
40 мл олио
1 връзка пресен кромид лук
40 г кашу
80 г червени чушки
100 г гъби
1 скилидка чесън
1 мл сос хойсин

Начин на приготвяне:

1. В дълбока стъклена купа се маринова пилето, нарязано на хапки, с царевично нишесте, соев сос и вино. Оставя се за около 15 минути.

2. В дълбок тиган или уок се запържват парчетата пилешко месо, отцедени от марината.

3. Месото се изважда и в същата мазнина се пържат лукът, кашуто, след минута-две и чушките и гъбите. След още 2-3 минути се връща пилето и се добавя марината, разредена с малко вода, както и сос хойсин.

4. Ястието се готви още 2-3 минути и се поднася с нарязани пера зелен лук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X