Напишете дума/думи за търсене

Брюкселско зеле с ориз и пшеница

Необходими продукти: 2 ч. ч. ориз, 10 главички брюкселско зеле, 1 ч. ч. сварена пшеница, глава лук, 2 червени чушки, половин чаена чаша царевица, 4 суп. лъж. доматено пюре, сол, черен пипер, червен пипер, чашка олио.

Начин на приготвяне: Оризът се измива много добре и се сварява с малко сол.

В сгорещена мазнина се задушава нарязаният на ситно лук, към него се прибавя сварената пшеница.

В отделен съд се сварява брюкселското зеле с малко сол.

Към лука и житото се добавят нарязаните на дребно червени чушки, царевицата и доматеното пюре.

Сместа се овкусява с подправките, долива се малко вода и се изсипва брюкселското зеле. Вари се до омекване на зелето.

Оризът се поднася с този сос.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X