Напишете дума/думи за търсене

Цветята на Бах лекуват душата

Лечението с есенции от цветята на д-р Едуард Бах е много популярен на Запад метод за овладяване на душевни състояния като депресия, страхова невроза, безсъние, хронична умствена и физическа умора, болезнена ревност, избухливост, пристрастяване. И помага на пациентите бързо да възстановят хармонията между душата и тялото си.

Цветотерапията помага с енергия

Неин баща е английският лекар - биолог Едуард Бах (1886-1936). В терапевтичната му система са включени 38 цветя, от които не се извличат химическите съставки, а техните фини вибрационни енергии, които имат способността да възстановяват хармонията и баланса на нашето собствено енергийно поле. Цветовете се берат в слънчев ден и се оставят да престоят няколко часа в чиста изворна вода на слънце. Ако времето е лошо може да се варят. След това водата се дестилира и към нея се добавя висококачествен алкохол. Смята се, че енергията на цветето е останала във водата и алкохолът служи като консервант. Две капки от концентратът са достатъчни, за да се приготви новият разтвор, който се ползва във всекидневието. Енергийното действие на цветето върху нас се подсилва с петте елемента - земя, вода, огън (слънце), въздух и пространство.

Причината за болестите се крие в негативните емоции и мисли

Те разбалансират енергийното ни поле и нарушават нормалния пренос на жизнена енергия. Лечителите по този метод смятат, че истинско и трайно изцеление може да се постигне не като се лекуват следствията, а като се отстраняват причините и, че те се премахват, не с материални средства, каквито са лекарствата, а с енергийни. Трябва да се разбере проблемът и от къде идва страданието на човек, а не да се дава лечебно цвете според заболяването. Системата на д-р Бах има за цел да освободи човек от страховете му, за да започне да изпитва радост от живота и да прояви творческите си способности.

Кои цветя как действат

Орловият нокът изчиства тежестта от всички лоши спомени като уволнение, операция, развод, които ни пречат да живеем живота си сега, в цялата му пълнота. Много хора след силна травма, например загуба на близък човек, продължават живота си оставяйки в онзи момент. Енергията на тези цветя позволява на всеки да намери повече стимул да отиде напред, а не да остане в тъга.
Слабоногата пък е цветето на темпото, която води до повече търпение. Подходящо е за по-припряни хора, на които е трудно да проявят смирение. Те често работят самостоятелно, защото така могат да правят нещата със собственото си темпо.
Мимолосът е цветето за страховете. То позволява да отидем отвъд дребните страхове във всекидневието - от тъмно, високо, насекоми, страха за децата ни, от провал, от бедност. Тези страхове са излишни и ограничаващи изживяванията в живота ни.

Дивият овес помага при несигурност, и когато човек е на кръстопът. Има много интелигентни хора с редица способности и възможности, които не знаят кое умение да използват. Цветето помага и на онези, които не могат да решат кой партньор да изберат.

Дървото лиственица подсилва ниското самочувствие и позволява да се разгърне целият потенциал на човек.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X