Напишете дума/думи за търсене

Чарли Шийн открил, че има ХИВ вирус, докато мислел, че има тумор в мозъка (обзор)

В студиото на предаването, в което призна за диагнозата.

Холивудският актьор призна за диагнозата в предаване по тв канала NBC

След неколкодневни спекулации Чарли Шийн призна, че е носител на ХИВ вируса. Холивудският актьор направи разкритието в шоуто TODAY (“Днес” - б.а.) в ефира на американската телевизия NBC вчера.

В продължение на няколко дни в световните медии се тиражираше новината, че популярно име сее СПИН из Холивуд. Уточняваше се, че актьорът имал многобройни сексуални контакти с проститутки и порнозвезди. Без да бъде официално оповестено, се правеха предположения, че става въпрос за Чарли Шийн заради разгулния му начин на живот. Краткото мълчание бе нарушено и той реши да даде изявление.

“Тук съм, за да призная, че съм серопозитивен. Трудно е да приемеш тези 3 букви. Те преобръщат живота ти”, каза звездата и добави: “Трябва да сложа край на тези жестоки атаки и полуистини.”

За страшната диагноза научил преди четири години, но обясни, че няма никаква представа как се е заразил. Освен, че се слави с многобройните си безразборни връзки, години наред той има проблеми и с наркотиците. Лекарите му съобщили, че е носител на ХИВ вируса, след като се наложило да си направи изследвания, защото дълго време страдал от силно главоболие. Подложил се на пълни медицински прегледи, убеден, че има тумор в мозъка.

Истината се оказва друга. И в този момент светът му се срива и решава, че животът му свършва.

С признанието си Чарли Шийн каза, че се освобождава от затвора, в който е живял през последните четири години. За диагнозата му са знаели само няколко човека, на които е решил да се довери, но някои от тях са се превърнали в предатели. Нещо повече, започнали са да го изнудват. За да запази тайната си до този момент, той е бил принуден да плати около 10 милиона долара. Сред рекетьорите е била и проститутка, която направила снимки на лекарствата, които актьорът пие, за да се поддържа в прилично здравословно състояние. Заплашвала го, че ще даде кадрите на медиите. С интервюто, което даде, сложи край на тези плащания и обясни, че това са пари, които би трябвало да отидат за децата му, а не за шантажа, на който е бил подложен.

Чарли Шийн е убеден, че през тези четири години е правил безопасен секс и твърди, че не е заразил никого. Все пак призна, че не е използвал презерватив с двама човека, които впоследствие са били информирани за заболяването му и са били под наблюдението на неговия лекар.

Актьорът е доверил тайната на бившите си съпруги

Денис Ричардс и Брук Мюлер още когато е разбрал. Неотдавна казал и на най-голямата си дъщеря Касандра Естевес. Новината ѝ подействала като тежък удар. Отлагал признанието, защото искал да спести стреса на поне част от близките си.

В студиото към Чарли Шийн се присъедини и неговият доктор, който категорично заяви, че актьорът е носител на ХИВ вируса, но няма СПИН и състоянието му се поддържа с медикаменти. Актьорът пие по четири вида лекарства всеки ден и това ще продължи до края на живота му. Докторът добави, че основната борба със здравословното състояние на Шийн не е свързана с ХИВ, а с факта, че след като научава новината, изпада в тежка депресия. А заради нея започва да злоупотребява с наркотици и алкохол. В интервюто актьорът обясни, че в момента няма проблеми с дрогата, но продължава да пие.

Обясни още, че огромните суми, които се е налагало да плаща на изнудвачите, за да запази тайната си, значително са влошили финансовото му състояние.

Това обаче не го притеснява, защото е минал през различни периоди - бил е както много богат, така и беден. Освен това е уверен, че признанието за диагнозата няма да попречи на кариерата му. Дори вече има няколко предстоящи проекта.

Въпреки многобройните си изцепки Чарли Шийн, чието истинско име е Карлос Ъруин Естевес, е най-скопоплатеният тв актьор. Той е син на актьора Мартин Шийн, а майка му се казва Джанет Темпълтън. Двамата му братя - Емилио Естевес и Рамон Естевес, и сестра им Рене Естевес също са актьори.

Първата си роля в киното Чарли Шийн прави, когато е едва на 9 години, участвайки заедно с баща си във филма “Екзекуцията на редник Словик”. За името му обаче започва да се чува от средата на 80-те години.

“Червена зора”, “Взвод” и “Уолстрийт” на Оливър Стоун, “Професионална лига” и “Смотаняци” са само част от дългия списък с филмови ленти, които го превръщат в звезда. Сериозни приходи в банковата му сметка му носят участията в сериалите “Шеметен град” и “Двама мъже и половина”. От втория бе изгонен, без да се обявява официално причината, но в медиите се тиражира, че е загубил ролята си заради проблемите с наркотиците и алкохола.

Актьорът има три брака зад гърба си и пет деца. 

С Денис Ричардс
С Денис Ричардс
В кадър от “Двама мъже и половина”
В кадър от “Двама мъже и половина”
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X