Напишете дума/думи за търсене

Розови шоколадови бонбони

Необходими продукти:
100 г бисквити
1-2 с.л. крема сирене
50-60 мл сметана
150 г бял шоколад за овалване
няколко капки червена сладкарска боя

Начин на приготвяне:
1. Сложете бисквитите в найлонов плик и ги намачкайте внимателно с точилка или с длани. Може да ги смелите и в купата на кухненския робот.
2. Смесете бисквитите с крема сиренето. Постепенно добавяйте от сметаната, така че сместа да се слепи и оформи на топка. В зависимост от вида на бисквитите, количеството на сметаната може да варира.
3. Разтопете шоколада на водна баня, като не допускате да завира. Оформете топки от бисквитената смес на ръка и ги оваляйте в разтопения шоколад, в който предварително сте добавили няколко капки червена боя в зависимост от предпочитанията ви за наситеност на цвета.
4. Оваляните бонбони разположете върху лист хартия за печене и ги сложете в хладилника да се стегнат преди да ги поднесете.

По желание опаковайте бонбоните в цветна хартия или в прозрачен целофан, или ги поднесете набодени на клечка.

Източник: сп. "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X