Напишете дума/думи за търсене

Диетата Енджин 2 е добра за сърцето

Американски здравни експерти се заеха със задачата да изследват диети по техните полезност и ефикасност. Параметрите, по които са оценявани различните режими на хранене, са леснота на спазване, хранителни стойности, безопасност, ефективност в загубата на тегло и в превенцията от диабет и сърдечни заболявания.

предимства

здравословна храна
не броите калориите

недостатъци

щателен преглед на стила ви на живот досега
внимателно планиране на менюто и подготовката на храните


Пълноценност ***
Загуба на тегло за кратък срок ****
Загуба на тегло дълготрайно ***
Леснота на спазване **
Питателност ***
Безопасност ***
За диабетици ***
За сърдечно здраве ****

тип: балансирана

цел: добро здравословно състояние и превенция срещу болести. Като бонус предлага и загуба на тегло.

твърдението: Тази диета е нискомаслена, базирана основно на растителни храни. Това помага за превенция на сърдечни заболявания, диабет, Алцхаймер, рак, поне така твърди създателят й Рип Еселстин – бивш спортист и пожарникар, наследник на медицинска фамилия. Освен като бариера срещу болести диетата Eнджин 2 помага за свалянето на килограми, за увеличаване на мускулната маса, изостря ума и енергизира тялото.

теорията: „Животинските продукти задръстват артериите с наситена мазнина и ги снабдяват с плака, която увеличава холестерола”, обяснява Еселстин. От друга страна, растенията доставят правилните хранителни добавки за организма, мазнини и протеини, помагайки на тялото да функционира, както природата повелява.

как работи?

Ако се решите на тази диета, ще трябва да изхвърлите от менюто си животинските продукти и всичките им деривати, както и растителното олио.

ще отслабнете ли?

Най-вероятно. Като всички диети, базирани на растителна основа, Eнджин 2 е бедна на мазнини и богата на фибри, което ще ви кара да се усещате по-сити.

съществуват ли рискове за здравето?

Няма индикации за странични влияния или сериозни рискове за здравето. Добре е за сърдечносъдовата система. Растителните диети, в които липсва холестерол и мазнина, се считат за подходящи за хипертоници и за хора, страдащи от високи нива на холестерол в организма. Подходяща е за превенция и контрол на диабета.

лесна ли е за спазване?

Изисква достатъчно добра мотивация и време за подготовка на храната.

ситост

Няма да се чувствате гладни. Тази диета е изградена на зеленчуци и плодове, които са богати на фибри, и на пълнозърнести храни.

скъпа ли е?

Ще имате възможност да си купувате по-скъпи и вкусни зеленчуци, след като няма да ви се налага да минавате през месаря.

За още полезва информация и вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X