Напишете дума/думи за търсене

Пълнена пуйка, намазана с мед и сок от кисело зеле

Необходими продукти:

1 бр. пуйка
250 г ориз
2-3 бр. гъби печурки
1 глава лук
200 г пилешки дробчета
1 бр. голям морков
10 листа кисело зеле
3-4 водни чаши сок от кисело зеле
4-5 с.л. мед
сол, олио
черен пипер, смлян кимион, чубрица

Начин на приготвяне:

Измивате пуйката, смесвате меда с половин чаша сок от кисело зеле и малко чубрица и я намазвате обилно от всички страни. Нарязвате на ситно лука, моркова, печурките и дробчетата. Задушавате заедно всички продукти с малко олио, вода, сол и подправките, като често разбърквате.
След като омекнат, прибавяте към тях ориза и вода (1:3) и оставяте ориза да се развари. След като плънката е готова, пълните пуйката, зашивате я с конец и я слагате в тава. Изливате останалия зелев сок в тавата и ако ви е останало от плънката, слагате и нея. Поливате леко пуйката с олио и я покривате със зелевите листа. Печете на 180-200 градуса. Печенето е дълго, но когато зелевите листа се позапекат, поливайте от време на време със соса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X