Напишете дума/думи за търсене

Уникални кадри зад сцената на "Междузвездни войни"

"Силата се пробужда" изми срама от последните 15 години, твърди критиката


За феновете на "Междузвездни войни" Коледа дойде по-рано.

Хан Соло и Чубака отново в "Хилядолетния сокол"
Хан Соло и Чубака отново в "Хилядолетния сокол"


Още на 15 декември избрана публика от 5 хиляди души имаше уникалния шанс да види новия епизод "Силата се пробужда" в три кина в Холивуд. Ден по-късно предпремиерни прожекции имаше и във Великобритания, Италия и Германия. Утре е часът, в който българските фенове и тези по цял свят ще могат да видят лентата.

Харисън Форд и Марк Хамил на премиерата
Харисън Форд и Марк Хамил на премиерата

Най-хубавото е, че кинокритиците, които вече са гледали филма, са във възторг. Според публикации в "Гардиън" и Би Би Си с новия епизод "Междузвездни войни" се завръща към "истинската си ДНК". По молба на Лукас никой от видялите предварително лентата не може да огласява детайли от сюжета до официалната премиера утре. Въпреки това критиците успяха да ни подскажат, че ни очаква пътуване към оригиналната трилогия, създадена през 80-те.

Принцеса Лея и дубльорка на припек
Принцеса Лея и дубльорка на припек

"Със "Силата се пробужда" Джордж Лукас изми срама от последните 15 години, в които бяха създадени "Невидима заплаха", "Клонираните атакуват" и "Отмъщението на ситите", пише британската преса. "Когато филмът свърши, не знаех да аплодирам ли, или да плача от щастие. Това е филм, който събуди всички спомени от трилогията и който ще накара малкия ми син да заобича "Междузвездни войни", пише критик в "Гардиън".

Нещо сладко за Люк, Лея и Хан
Нещо сладко за Люк, Лея и Хан

Специалистите са единодушни, че привличането на сценаристите от "Империята отвръща на удара" и "Завръщането на джедаите" - Джей Джей Абрамс и Лорънс Касдън, е върнало оригиналния дух на звездната сага. Липсват създадените от Стивън Спилбърг в новите епизоди подобни на комикси герои.


"Силата се пробужда" е филм, насочен към тези, които са израснали с оригиналната трилогия на "Междузвездни войни". Виждаме познати персонажи, макар и променени. Виждаме познати пейзажи. Отново има история, изпълнена с оптимизъм, история за морала", съобщава Би Би Си. "Ако преди 30 години първият епизод от "Междузвездни войни" - "Нова надежда", е направен от хора, които са обичали "Звездна Одисея", то днес "Силата се пробужда" е направен от хора, които обичат "Междузвездни войни", обобщава британската преса.

Дарт Вейдър се е хванал за главата
Дарт Вейдър се е хванал за главата

От появилите се до момента трейлъри се създаде усещането, че филмът ще е доста "тъмен", наблягайки на Тъмната страна. Според критиката обаче това не е така и лентата е балансирана между Тъмния лорд и светлината на Силата. За феновете най-хубавото е, че битката помежду им ще се води от тези, които я започнаха преди 30 години: принцеса Лея (днес вече Генерал), Хан Соло, Чубака. Най-голямото очакване и най-голямата истерия са свързани с ролята, която ще играе Марк Хамил, пресъздал Люк Скайуокър. Хамил до последно липсваше от трейлърите и плакатите и дори се заговори, че е минал на Тъмната страна.

Люк Скайуокър или Хамлет?
Люк Скайуокър или Хамлет?

Каквато и да е истината, за феновете на "Междузвездни войни" тя е една: новият филм е тук! Огромна част от билетите за премиерата бяха разпродадени буквално за часове още преди месец. Още отсега се очаква "Силата се пробужда" да стане най-касовият филм в историята на киното с приходи от над 3 милиарда. Което ще рече, че почти 1/3 от човечеството ще го гледа.

И Императорът се нуждае от учител
И Императорът се нуждае от учител
Люк и Ландо пак досаждат на лорд Вейдър
Люк и Ландо пак досаждат на лорд Вейдър
Хан влачи С-3PO
Хан влачи С-3PO

А докато българските зрители броят часовете до пускането на филма по нашите кина, "България Днес" ще зарадва читателите си с уникални кадри "зад сцената", правени по време на заснемането на оригиналната трилогия и на новия филм. Те бяха предоставени на вестника от служител на екипа на Лукас, работещ по звездната сага от самото й начало.

Бисерка БОРИСОВА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X