Напишете дума/думи за търсене

Специалитет от филе

Необходими продукти:
800 г телешко филе
200 г кашкавал
4 филии бял хляб
2 яйца
50 г масло
50 г луканка
1 супена лъжица брашно
сол
черен пипер
кимион на вкус

За пюрето:
Килограм картофи
50 г масло
2 чаени чаши прясно мляко
сол
черен пипер

За гарнитурата:
килограм грах
50 г масло
2 моркова
2 глави лук
глава чесън
магданоз
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

1. Филето се нарязва на четири парчета, подобни на филии хляб, посоляват се, поръсват се с черен пипер и счукан кимион и се оставят на хладно няколко часа. След това парчетата месо се изпържват добре от двете страни в сгорещена мазнина. След като се извадят, се поставят в затоплен съд.
2. Грахът се слага в тенджера, заедно с маслото, нарязания на ситно лук, настърганите моркови, чесъна и магданоза, нарязани на ситно, супена лъжица вода и черен пипер. Сместа се задушава 15 минути, като се разбърква.
3. Пюрето трябва да се приготви непосредствено преди сервиране. Картофите се обелват, сваряват се в подсолена вода, изваждат се, отцеждат се и се пасират. Добавят се маслото и топлото мляко получаване на желаната гъстота. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Ако пюрето ще се консумира покъсно, се съхранява в съд с топла вода (на водна баня).
4. Яйцата се разбиват добре и към тях се сипва брашното с малко сол. Филиите се потапят в мляко и от двете страни, след това в разбитите яйца и се изпържват. Кашкавалът се нарязва на филийки и се изпържва по същия начин като хляба, но се потапя само в яйцата.
5. Във всяка чиния преди сервиране се редят пържена филия, върху нея паниран кашкавал, а отгоре парче месо, гарнирано с тънко резенче луканка. Около тази пирамида се подреждат гарнитурата и пюрето от картофи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X