Напишете дума/думи за търсене

Да се сгреем със спа

Студът несъмнено оказва негативно влияние както на настроението ни, така и на състоянието на кожата – мастните жлези стават по-слабо активни, кръвоносните съдове се свиват, кожата изсъхва по-бързо. През зимата се изострят кожните заболявания, а алергичните заболявания протичат по-тежко.

Вместо да се свивате около парното и да проклинате и безкрайната зима, ви предлагаме да продължите празничното настроение, като се поглезите със спа. Дали ще го направите в специализиран салон или вкъщи, решавате вие. Но и в двата случая ще заредите ума си с положителни емоции, а тялото – с витамини. Когато подбирате терапия, спрете се на козметични продукти, съдържащи витамини А, С и Е – те са идеални антиоксиданти, които ще ви помогнат да притъпите ефектите от студеното време.

Арома вечер: напълнете ваната с топла вода (не повече от 37 – 38 градуса) и капнете вътре ароматни масла (лимон, портокал, лавандула, хвойна). Запалете ароматни свещи, пуснете любимата си музика и се отдайте на приятни мисли.

Ако не успявате да се отпуснете, вземете книга, най-добре с хумористично съдържание. И изключете телефона. Внимателно следете инструкциите за използване на етеричното масло – имайте предвид, че някои се разтварят предварително (например в мляко, или се капват върху сол). Никога не нанасяйте маслото директно върху кожата, тъй като някои от тях има опасно да предизвикат алергични реакции и дори да изгорят кожата.

Турската баня е подходяща за зимата, заради загряващия ефект. Освен че ще се стоплите, тя ще отвори порите на кожата и ще я подготви за последващите процедури. Подберете ги според нуждите на кожата ви – глината ще я почисти, ще „изведе” токсините и ще премахне петната; билките ще я направят гладка и ще ви заредят с добро настроение; цитрусовите масла ще ви помогнат да се тонизирате и да се настроите по-енергичен режим след дългите празници. Ако ви се струва прекалено, просто идете на сауна или на парна баня.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X