Напишете дума/думи за търсене

Парафиновата маска събужда кожата на ръцете

Дори студът през зимата да иска да увреди нежните ни ръце, ние може да ги „почерпим” с регенерираща парафинова маска. Тя е една от най-разпространените терапии за ръце в козметичните салони, но може да си я направите и у дома. След това ръцете ви ще бъдат по-меки и подхранени. И любимият мъж ще остане доволен от нежните ви ласки.

Преди да започнете процедурата измийте добре ръцете си. Загрейте течен парафин във ваничка на водна баня. Преди да закипи го дръпнете от котлона и изчакайте температурата му да стане подходяща за допир с кожата. Потопете ръката си в парафина и я задръжте за малко, повторете същото с другата ръка.

След като се извадят от парафина е най-добре ръцете да се увият в прозрачно фолио, което спомага за по-пълна и дълбока хидратация. Покрийте ги отгоре с приятно затоплена хавлиена кърпа, така ще удължите процедурата и ще забавите изстиването на парафина. След 20-тина минути ръцете се намазват с добре подбрана според сезона маска, която да задържи най-дълго влагата и да достави най-приятно усещане за мекота и сатен.

„Направете процедурата под звуците на релаксираща музика, леко приглушена светлина и ароматни свещи и ще се почувствате като преродени”, съветва маникюристът Жени Тончева. Топлата парафинова терапия се препоръчва при артритни заболявания, премахва възпалителните процеси и болката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X