Напишете дума/думи за търсене

Уред свива панталоните със 7 см за два месеца

Фитнес залата е за запалени спортисти, масажните студия са за ориентираните към релакса, а съчетаването на упражнения на уреда Power Plate с процедури като LPG или VelaShape, са за хора, които искат да получат най-бързи резултати. А и с тях отслабването или стягането е забавно и разнообразно, обяснява инструкторът Иван Иванов.

Вземат се мерки преди и след проведената програма

Програмата, по която всеки сам започва своята борба с натрупаните килограми или с по-заоблените места по тялото, се прави според това в каква форма е и каква е целта му. Дали иска да отслабне, да стегне силуета си, да се избави от целулита или да изгради красиви мускули. Вземат се мерки от различни зони – корем, ханш, бедра, ръце и работата започва. И тъй като все нямаме търпение да се избавим от излишното, упражненията на Power Plate e най-добре да се съчетаят с терапии с другите апарати за тяло - LPG или VelaShape.

Вибрацията активира на макс мускулните влакна

При първото упражнение на Power Plate се застава прав на пръсти с леко свити колене и уредът се включва на режим вибрация. Много е забавно, а и мускулите на прасците, бедрата, корема и гърба се активират. „Вибрацията затруднява изпълнението на упражнението. Тя е като вид съпротивление. От друга страна самата вибрация стимулира мускулатурата в по-голяма дълбочина. А и така в движението участват 95% от мускулните влакна“, обяснява инструкторът. За сравнение, ако се направи клек, без вибрация се активират 40-50% от влакната. Използва ли се тежест, например лост, участват 70-75% от тях. Едно упражнение продължава около 45 секунди до минута, а цялата тренировка е 25-30 мин. Формата се подобрява с упражнения като класически клек с разтворени крака за вътрешната страна на бедрата, лицеви опори, коремни преси, упражнения за горна и долна част на корема, дупе, гръб, бицепс. Тренировката може да е, както силова, така и кардио с висок пулс в зависимост от упражненията и интензивността. Или тези два типа тренировки да се редуват. Инструкторът обяснява, че модерната напоследък силовата тренировка е много ефикасна за отслабване, тъй като след нея тялото се възстановява около 48 до 72 часа и през това време тегли калории и енергия от мастните депа и от храненето.
Всяка тренировка от десетте, завършва с програма – масаж, която помага и при целулит. „Вибрациите тук са с по-голяма амплитуда и релаксират мускулатурата. Това е любимата част на отслабващите“, усмихва се Иван.

С тренировки и масажи купувате нов размер дрехи за нула време

За месец и половина-два можело да се свалят 2-3 см от обиколката на талията, бедрата, а до 7 см от корема, ако се спазва подходящ двигателен и хранителен режим. Тези тренировки много добре се съчетават с LPG терапия. Това e механичен масаж с уред с вакуум и ролки върху трико. Уредът има антицелулитна програма или за отслабване, а една процедура трае 45 мин. А VelaShape уредът, който работи с инфрачервена радиочестота и вакуум, е с механичен и с термичен ефект, и загрява тъканта до 42 градуса. Така се увеличава локалният метаболизъм, циркулацията на кръвта и ефектът от терапията се засилва. „Работим и с уреда VelaShape II, който е с 30% по-ефикасен от първото поколение“, казва Иван Иванов.

Важно!
Ако след VelaShape се прави ръчен масаж, целулитът ще се стопи още по-бързо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X