Напишете дума/думи за търсене

ОМЕГА-3 мастни киселини като превенция срещу диабета

Последните изследвания в САЩ и Европа показват, че голяма част от хората, дори ако не са явни диабетици, независимо от това са резистентни към инсулин и поради това са предразположени към т.нар синдром-х.

Почти всеки, който е с наднормено тегло или страда от високо кръвно налягане, също страда от инсулинова резистентност, според д-р Артемис Симопулос, автор на известния бестселър „Омега Диетата”. Специалистът допълва още, че половината от възрастните хора може би страдат от някаква степен на инсулинова резистентност.

По този начин, хората, страдащи от пълнота и повишен холестерол или кръвно налягане, могат да извлекат полза като наблягат на храни, богати на омега-3 мастни киселини. В действителност в съвременната европейска и американска храна здравословните омега-3 мастни киселини, намиращи се в морската риби и маслото от ленено семе, са заменени от далеч по-голямото консумиране на омега-6 мастни киселини, преобладаващи в царевицата, шафрана,слънчогледовите мазнини и наситени мазнини в говеждото месо, млечните продукти и пържените храни.

Доклад от годишника на Ню-Йоркската Академия на науките посочва, че храните, богати на омега-6 мастни киселини, причиняват инсулинова резистенция. Но добавянето на омега-3 мастни киселини, като тези, които се намират в маслото от ленено семе и в рибите, живеещи в студена вода, възстановяват чувствителността към инсулин, дори когато храната остане богата на други мазнини. Друго изследване сочи, че храни, богати на омега-6 мастни киселини зърната на соя или шафраново олио или наситена мазнина, предизвикват сериозна напълняване, за разлика от храните, богати на омега-3 мастни киселини. Пътят към превенция на инсулиновата резистентност до голяма степен е свързан с правилното хранене и начина на живот. Препоръчват се натурални продукти приемане на повече растителни храни.

У нас също може да се открие най-свежото и чисто ленено масло, произведено от световния лидер Barlean’s. Flax Oil, product of U.S.A., е натурален продукт, при който чистото масло е защитено в специални черни опаковки, за да се запази от окисление и да достига до потребителите точно такова, каквото е било в момента на студеното пресоване – свежо и прясно.

www.barleansbg.com

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X