Напишете дума/думи за търсене

От кой тип е красотата ни? Ин или Ян?

За да сме привлекателни, трябва да сме в хармония. Според китайската философия трябва да разберем дали самите ние сме ин или ян и да си набавим другия елемент, за да достигнем пълноценна красота.


Кой тип сте?

Отговорете с „да” или „не” на следните въпроси:

1. След излагане на слънце вашата кожа лесно ли се зачервява и раздразва?
2. След сваляне на грим кожата ви зачервява ли се?
3. Кожата ви чувствителна ли е към температурните разлики?
4. Скалпът на главата ви лесно се раздразва и образува ли ви се пърхот?
5. Косите ви винаги ли са блестящи и здрави?
6. Кожата ви сравнително безпроблемна ли е?
7. Лесно ли ви се чупят ноктите?

Ако сте отговорили повече от три пъти с “да” сте ин, а ако сте отговорили повече от три пъти с “не” – сте ян.
---

Вие сте Ин

Кожата ви е еластична и нежна, но лесно се раздразва, почервенява и става суха. И най-малкият стрес или рязък студ веднага се отразяват върху лицето ви. Изключително важно е да се храните правилно и да си почивате достатъчно, ако искате да забавите стареенето на кожата си.

Жизненост за кожата и косата

Имате нужда от ян елементи. Заложете на козметика или маски с грозде, краставица, ананас, лимон или ягода. Те ще засилят кръвообръщението, ще заздравят кожата и ще й придадат свеж вид. Обърнете специално внимание на около очния контур и на устните, защото тези участъци са чувствителни при хората с кожа тип ин.
Косата ин е лесно накъсваща се и губеща своята жизненост. Заложете на продукти с етерични масла като мента, евкалипт, лимон.

Вие сте Ян

Кожата ви е гладка и сравнително безпроблемна. Критичните ви зони са единствено бузите, челото и брадичката – те или лесно се омазняват, или лесно изпръхват. С течение на годините кожата ви става обаче по-чувствителна, затова има нужда от защита.

Подхранвайте

Имате нужда от ин елементи, които ще ви помогнат да избегнете зачервяването при големите температурни разлики, както и при стрес. Заложете на козметика с екстракт от роза, лайка и портокалови цветове. Те ще запазят свежестта на кожата ви.
Косите ви също имат нужда от грижи, макар че по принцип са здрави и блестящи. Не ги оставяйте да стават сухи и да започнат да цъфтят. Заложете на продукти, съдържащи лайка, лавандула, роза, карамфил.

------

Мицеларната вода е истински хит сред почистващите и разгримиращите продукти. Тя съдържа специални частици – мицели, които имат способността да разгражда връзките между пигментите на грима и кожата. По този начин се получава перфектно почистване и подхранване в едно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X