Напишете дума/думи за търсене

Направи си сам шампоан

Запознавали ли сте се някога фокусирано върху съставките на продуктите си за коса? А колко често четете съдържанието на шампоана, докато сте в банята?
Наясно ли сте какво означава гликол дистеарат? А какво ще кажете за фталатите и SLS, с други думи, преведено на нашенски - натриев лаурил сулфат.
Имаме ли представа какво правят тези химикали с косата ни?
Гликол дистеаратът намира място в шампоана, за да му придаде онзи матиран и блестящ вид, който се надяваме да попие в косата ни.
Фталатите се крият в парфюмната миризма на този продукт, а SLS-а му помага да произведе обилна и пухкава пяна.
Всички тези съставки са химически еквивалент на фокусите на магьосниците. В действителност те не ни трябват, за да изчистим косата си.

Предлагаме ви натурална алтернатива за вашите букли под формата на домашно правен шампоан, който хидратира и ароматизира косата ако не по-добре, то не и по-зле от продуктите на козметичните гиганти.

необходими продукти:
1/4 ч.ч. кокосово мляко
1/4 ч.ч. течен сапун от мента
20 капки етерично масло от розмарин
1/2 ч.л. олио от жожоба

начин на приготвяне:
Смесете продуктите и разклатете преди употреба в стар флакон от шампоан. Нанесете от корените към върховете и оставете да престои поне 30 секунди, преди да отмиете. Качеството на шампоана е добро в рамките на месец.

Витамин Е и мазнините в кокосовото мляко снабдяват с нутриенти косата и скалпа, което ще подпомогне растежа на косъма.
Билковият аромат на розмарина парфюмира шампоана и косата, а течният сапун от мента дава на главата чистотата, от която се нуждае, без да прибягва до изкуствени подобрители. Олиото от жожоба хидратира допълнително косъма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X