Напишете дума/думи за търсене

Делови гардероб с ограничен бюджет

На прага сте на ново предизвикателство в работен план. Преборили сте се за място в престижна фирма, която държи на строгия и делови дрескод в офиса. Отваряте гардероба си, а вътре само дънки, спортни одежди, лежерни тениски. И костюмът, назаем от приятелка, с който компромисно сте се явили на интервюто.

Няма начин, имате нужда от нови попълнения в дрешника. Чупите касичката и оползотворявате всички кътани спестявания, които стигат за скъп костюм и половина. Или пазарувате разумно и се сдобивате не с един, а с няколко комплекта прилично облекло.

Направете списък с необходимото
Деловият вид изисква внимание от главата до петите. Това означава блуза или риза, пола, панталон, сако, обувки, чанта. Набележете предварително магазини, които предлагат подходящо за офис облекло, обувки и аксесоари на поносими за бюджета ви цени. Поинтересувайте се дали предлагат намаления или бонуси при покупка на няколко артикула. Всяка спестена стотинка е добре дошла в портмонето.

Нещо ново
Изберете тоалет на части и комбинирайте. Ако решите да инвестирате в костюми имайте предвид, че 2 костюма, които не си отиват по между си и не пасват на нищо друго в гардероба, означават 2 тоалета. Подбирайте отделно саката, панталоните или полите, но така че да може да ги комбинирате. 2 сака+1 пола+1 панталон=4 тоалета. Ако добавите и няколко прилични ризи към уравнението, резултатът се приближава към нов гардероб.

Ориентирайте се към сходни по състав материи и такива, които са подходящи за повече от един сезон. Заложете на цветове, които си пасват в комбинация – черно, сиво, тъмно синьо, телесен цвят, кафяво. Тъмните тонове са подходящи за сакото и панталона или полата, но не залагайте на изцяло едноцветни ансамбли. Разнообразете ги с контрастни блузи или ризи, които не се сливат с тоалета, а го отличават. Не се увличайте обаче по агресивно шарени облекла или с флорални мотиви. Те се комбинират трудно и не подхождат на деловия външен вид.

Нещо старо
Преровете гардероба си основно отново. Дори на пръв поглед там да не намерите нещо в тон с новия ви стил, потърсете по-дълбоко. Може би сте забравили бледосинята риза, която е потънала в архива или правата пола, която отдавна сте изместили на заден план просто защото не ви върви на маратонките. Вече гледате на гардероба си с друго око, то може да разпознае нещо подходящо между закачалките.

Нещо назаем
Потърсете помощ от приятел или от роднина. С обувките не е добре да правите компромис назаем, но може да преглътнете поне на първо време някое делово сако или пола от близък човек. Не отказвайте и добре запазената чанта в тон с тоалета. Може би скоро ще може да си позволите нова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X