Напишете дума/думи за търсене

Защо ни е електронен четец

Електронните четци направиха революция в четенето и тяхното удобство е неоспоримо. Със сигурност не заменят миризмата на мастило, полепващо по пръстите, и пожълтялата хартия, но пък пестят място в куфарите и допълнителни пари за свръхбагаж. Благодарение на тях можем на почивката си или в командировка да понесем цялата си библиотека, без да си причиняваме гръбначни изкривявания.

Формат

Най-новите поколения електронни четци предлагат удобен touch screen, който е чудесен за обръщане на страниците. Много е важно да обърнете внимание на форматите, които поддържат. Гледайте да има FB2 и ePub, които са особено популярни у нас, Русия и някогашния соц блок.

Дълголетие

Едно от технологичните екстри, които предлагат четците, е убийствено издръжливата им батерия. Само с едно зареждане повечето от тях карат по две седмици.

Учители

Ако сте решили да учите чужд език, четците са чудесно извънкласно помагало. В повечето от тях има вградени речници, които можете да ъпдейтвате, когато си поискате. Освен това предлагат възможности за слушане на уроците или на музика, докато четете. Но затова трябва да изберете джаджа с вграден MP3 плейър, защото не всеки индивид от този техно вид предлага „слух и говор”.

Мултифункционалност

Електронният четец не е само за книги и уроци. Можете да зареждате pdf-и, да разглеждате списания, да четете вестници и дори да се кефите на комикси. Почти всяко измислено книжно произведение може да се прочете в технологичния заместител на книжното тяло.

Семеен албум

Освен да четете и да учите, можете и да разглеждате снимки на четеца си, прехвърляйки ги от компютъра си на SD карта. Повечето модели четци използват монохромен дисплей, така че цветните ви снимки ще сменят колорита си с носталгията на черно-белите фотоси. По-скъпият клас обаче предлагат цвят и опция за плейване на видео, както и функцията „текст към говор”, които превръщат литературните шедьоври в аудио книги.

Малък съвет

Ако не сте особено на „ти” с новата техника и възможности, които предлага, изберете устройството с най-интуитивен интерфейс, без екстри.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X