Напишете дума/думи за търсене

Бохо прическа (стъпка по стъпка)

Небрежни, но шик, стилни, но не с перфектно съвършенство са бохо прическите. За да бъдем красиви и секси в такава визия ни е нужно огледало, цветен шал или такъв, в който има телена нишка, няколко фиби и настроение за ретро преобразяване.

1. Бретонът се отделя, така че да образува триъгълник в основата си, усуква се и се защипва с шнола. Него ще оформим красиво накрая. След това се отделят два тънки, предни кичура и се защипват с шноли.

2. Поставя се шала ( в случая лента с вградена телена нишка, за да работим по-лесно) зад зоната на бретона и се захваща остатъка от косата в опашка на тила.

3. Опашката се разделя на две, заедно с краищата на шала. Усуква се дясната част от опашката заедно с шала, подпъхва се под линията на шала, който опасва главата и се изважда, докато не придадете желаната от вас форма. Същото се прави и с лявата част от опашката. Края се фиксира с фиби. След оформяне на бохо кокчето, идва ред на „флирт” с кичурите.

4. Взема се един от страничните кичури, завива се над кърпата като му се придава обем и се защипва с фиба. Остатъците от кичурите небрежно се пъхат в кока или от тях се завиват на спираловидни кръгчета над опашката.

5. Бретонът се тупира леко, напръсква се с лак, навива се с пръсти навътре все едно се използва ролка и се захваща с фиби.

6. Бохо прическата е готова.

модел Кристиана Пейчева, коафьор Кристина Бачева, Ogosta House

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X